Menu

Prosba o pomoc s hradením terapií a kúpeľného pobytu

Trvanie výzvy: 22. februára 2024 - 15. februára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je pomoc s úhradou liečebného pobytu dieťaťa so sprievodcom, hradenie terapii a s tým súvisiacich poplatkov. Na hradenie cestovných nákladov.

Autor výzvy

Príbeh

Prosba o pomoc s hradením terapií a kúpeľného pobytu

Mamina, samoživiteľka, aj jej 12-ročný syn, bojujú s viacerými diagnózami. Syn potrebuje pravidelné terapie, psychologické sedenia a liečebné pobyty. Mamina má problémy s chrbticou, alergiami či vysokým krvným tlakom. Z jej nízkeho príjmu sú však výdavky na domácnosť i potrebnú zdravotnú starostlivosť veľmi finančne náročné. Pomôžme im v zložitej situácii.

Ahojte. Som matka samoživiteľka. Pracujem na skrátený pracovný úväzok. Syn je školák (6.ročník), trpí viacerými diagnózami. Je držiteľom Zťp preukazu. Zdravotný stav dieťata mi nedovoľuje pracovať na plný úväzok. Snažím sa situáciu vykryť ako șa dá. Avšak momentálne sama bojujem so zhoršeným zdravotným stavom. Mám kašlový variant astmy, vysoký krvný tlak, potravinové alergie, sezónne alergie. Momentálne ma trápi chrbtica. Od novembra som práce neschopná. Kedže nemám vlastné bývanie, žijeme teda v prenajatom byte. Ako samoživiteľke s nízkym príjmom mi žiadny úver nedajú. V mojej situacii je zložité si nájsť partnera. Vždy bude na prvom mieste syn a to, že potrebuje zvýšenú starostlivosť. Syn navštevuje psychiatrický stacionár, skupinové terapie a rôzne psychologické sedenia, ktoré majú súvis s jeho diagnózami. Väčšinou sú to však platené terapie. Momentálne prechádza ťažším obdobím, kedy ubližuje aj sám sebe. S tým su spojené výdavky na dezinfekciu, prevezy atď. Má nasadenú liečbu od pedopsychiatra. Ak však bude jeho stav pretrvávať, bude nutná hospitalizácia. Pre časté bolesti hlavy nás čaká MRI mozgu v najbližšom čase. Má zvýšený krvný tlak a podstúpi kardiologické vyšetrenie v apríli. Trpí astmou, poruchou imunity. Vzhľadom na to, nám bolo odporúčané pravideľne absolvovať kúpeľnú liečbu. Pedopsychiater dal aj odporúčanie, aby nám bol priznaný OP. No úrad žiadosť o OP zamietol. Bojujem ako sa dá, pokúšam sa trošku si privyrobiť pečením. No v okolí je veľa šikovných cukrárok. Tým, že aj energie, potraviny išli hore, tak je čoraz menej aj môjho pečenia pre druhých. Viem že je veľa ľudí v podobnej situácii. Zo svojho príjmu som schopná zaplatiť podnájom a časť terapii, čiastočne stravu. Chýbajú však financie na bežné fungovanie, zvyšné terapie a rôzne výdavky spojené s cestovaním za odborníkmi. Terapie a liečebný pobyt vždy pomôžu stabilizovať zdravotný stav aspoň na určitý čas. Je to však pre mňa finančne nákladné. Áno má svojho otca, no tam to končí platbou výživného, ktoré je na dobu a zdravotný stav nízke. Odvíja sa však od zárobku. Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. Preto som založila aj výzvu. Snažím sa to zvládnuť, no niekedy človek potrebuje pomoc.

Ak by ste nás chceli podporiť a pomôcť, budeme veľmi vdační. Vážim si, že v tejto tažkej dobe je ešte toľko dobrých ľudí.

Aktualizácie

Poďakovanie.29. sep 2024

Pekný deň priatelia, chcem sa veľmi pekne poďakovať.Vďaka vám sa nám žije oveľa ľahšie.Aj vďaka vám sme mohli absolvovať so synom kúpeľnú liečbu.Aktuálne čakáme na rozhodnutie z ÚPSVaR o opatrovateľskom.Ďalej bojujeme a nevzdávame sa.Ďakujeme.

Liečenie20. máj 2024

Ahojte priatelia hospitalizácia dopadla v poriadku.Synovi dodiagnostikovali depresiu a OCD.Nasadili liečbu a dúfam, že keď už vieme prečo ten zhoršený stav bude konečne lepšie.28.mája nastupujeme na liečebný pobyt tak trošku zmeníme prostredie, ovzdušie a ja verím že to mu tiež pomôže v zlepšení psychického stavu.Veľmi pekne ďakujeme že nás podorujete v tejto tažkej dobe.Ďakujeme zo srdca, že nám držíte palčeky a myslíte na nás.

Hospitalizácia16. apr 2024

Dobrý deň milí darcovia (darkyne). Momentálne si prvý raz zažívame odlúčenie. Môj chlapček musel byť hospitalizovaný, kvoli zhoršeniu stavu. Veľmi sa modlím, aby mu tam pomohli a on sa cítil lepšie po psychickej stránke. Zhoršil sa nám aj zrak a napísali nám nové okuliare. Koncom mája by sme mali podstúpiť liečenie, uvidíme ako to všetko pôjde, kedže je momentálne hospitalizovaný a snažia sa mu nastaviť správne liečbu. Je tam už 2 týždne, zatiaľ si ho tam ešte nechali. Chcela som vám všetkým zo srdca poďakovať. Veľmi si to vážime, každý jeden príspevok, pekné slovo aj zdieľania. J plus M.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?