Menu

Pomôžte nám dokončiť rehabilitačno-terapeutické Centrum Svetielko pre deti zo Žiliny

Trvanie výzvy: 26. júla 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je vyzbierať finančné prostriedky na kúpu špeciálnych zariadení na rehabilitáciu a terapeutických pomôcok . Čaká nás ešte veľa práce, ale ideme pevne za našim cieľom.

Príbeh

Pomôžte nám dokončiť rehabilitačno-terapeutické Centrum Svetielko pre deti zo Žiliny

Počet detí s ťažkým zdravotným postihnutím a špeciálnymi potrebami každým rokom narastá. Centrum Svetielko už 10 rokov pomáha napredovať deťom s ťažkým hendikepom. Aktuálne sú v procese vzniku pobočky Centra Svetielka v Žiline, kde veľmi chýba takáto služba a pomoc. Pomôžme im zabezpečiť efektívne a kvalitné špeciálne rehabilitačné a terapeutické zariadenia, ktoré doposiaľ v Žiline ani v blízkom okolí nie sú dostupné.


"Ako mama dvoch ťažko chorých detí som pochopila, že ak im chcem dopriať lepšiu starostlivosť, pravidelné terapie a pomoc pri napĺňaní ich špecifických potrieb, nemôžem čakať na pomoc od štátu, ale musím priložiť ruku k dielu"  Mária Šárossyová - zakladateľka Centier Svetielko


...a tak vzniklo centrum, kde pod jednou strechou nájdu klienti komplexné služby na podporu telesnej aj mentálne stránky a sociálneho začlenenia....a rok 2024 je v znamení Centra Svetielko Žilina. 


Pomôžte nám prosím dokončiť začaté dielo. 


Počet detí so špecifickými potrebami, s ťažkým zdravotným znevýhodnením či na spektre autizmu každým rokom narastá. Tieto "ochorenia" sa často nedajú liečiť, ale dajú sa zmierniť príznaky, a k zlepšeniu zdravotného stavu, či zaradeniu sa detí do spoločnosti, je potrebná neunávna práca - rehabilitačná aj terapeutická. 

Našou snahou v posledných mesiacoch je dokončíť a otvoriť v poradí štvrtú pobočku Centra Svetielko a priniesť aj pre deti zo Žiliny a okolia kvalitnú a hlavne dostupnú komplexnú starostlivosť. 

Pod jednou strechou nájdu neurorehabilitáciu, podporné terapie na rozvoj zmyslov, podporu vzdelávania, ale aj služby pre celé rodiny - poradenstvo, psychologickú intervenciu a hlavne prijemné a bezpečné prostredie. 

Pre kvalitné poskytovanie služieb chceme zabezpečiť špeciálne rehabilitačné a terapeutické zariadenia, ktoré  doposiaľ v Žiline ani blízkom okolí nie sú dostupné, ale sú pritom veľmi efektívne pri práci s deťmi s viacnásobným postihnutím. 

Do novej pobočky chceme zakúpiť špeciálne rehabilitačné zariadenie z Francúzska a Švajčiarska.

Imoove®

zariadenie, ktoré dokáže pracovať s celým telom a stimulovať tak viac než 95% svalovej hmoty naraz. Umožňuje fyzioterapeutom analyzovať stav klientovho hlbokého stabilizačného systému a odhaliť poruchy rovnováhy v stoji.

Giger MD®

špeciálny terapeutický prístroj na efektívnu liečbu poškodenia centrálneho nervového systému /mozgová obrna, spina bifida, parkinson, mŕtvica/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?