Menu

Pomôžme rodinám, ktoré zasiahol nečakane požiar v obci Veľký Slavkov

Trvanie výzvy: 16. septembra 2024 - 16. septembra 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

vyzbierané financie pôjdu na zmiernenie škôd a opravu domov zasiahnutých požiarom

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme rodinám, ktoré zasiahol nečakane požiar v obci Veľký Slavkov

V ranných hodinách, dňa 5.9.2024 boli tri rodiny nečakane vyhnané z ich domov. Zasiahol ich požiar, ktorý spôsobil nemalé škody. Obec Veľký Slavkov sa o rodiny v jej možnostiach postarala, no po požiari zostali škody, s ktorými sa je pre rodiny náročné finančne vysporiadať. Pomôžme rodinám po požiari zmierniť spôsobené škody.

Milí darcovia, 

dňa 5.9.2024 v ranných hodinách zachvátil požiar v obci tri rodinné domy na Tatranskej ulici. Na mieste zasahovalo celkovo 18 profesionálnych hasičov a tiež dobrovoľní hasiči. 

Najviac zasiahnutý požiarom bol dom č. 77, kde sa predpokladá, že požiar vznikol. Požiar sa rozšíril aj na dva vedľa stojace domy. Druhý dom stojací za ním, bol zasiahnutý požiarom iba z časti, kde sa požiar podarilo včas uhasiť. Horšie už dopadol vedľa stojací dom, kde sa požiar rozšíril do podkrovia, v ktorom bol uložený stavebný materiál, ktorý rovnako zachvátil požiar. V najviac zasiahnutom dome, v ktorom sa predpokladá, že vznikol požiar, bývala mnohopočetná rodina. Celkovo ide o deväť ľudí, z toho sedem detí. Na pomoc týmto rodinám vytvorila obec aj transparentný účet a vyhlásila dobrovoľnú zbierku. Odhadovaná škoda je 400 000€.

Radi by sme však aj touto formou oslovili darcov k pomoci. Zároveň by sme chceli informovať, že rodina, ktorej dom bol najmenej zasiahnutý požiarom sa zriekla akejkoľvek finančnej pomoci v prospech ostatných dvoch rodinných domov.

Budeme vďační, aj v mene zasiahnutých rodín, za každý Váš finančný príspevok.

Obec Veľký Slavkov.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?