Menu

Delfinoterapia pre Matiaska

Trvanie výzvy: 12. septembra 2024 - 12. septembra 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Delfinoterapia

Autor výzvy

Príbeh

Delfinoterapia pre Matiaska

Matiasko je 5 ročný chlapec s detským autizmom. Aj napriek tejto diagnóze je Matiasko veľmi šikovný a veselý chlapec. Rodičia s ním navštevujú rôzne terapie, no najväčšie pokroky prišli po absolvovaní delfinoterapie, preto by ju s ním radi absolvovali znovu. Podporme Matiaska k jeho ďalším pokrokom.

Keď mal Matiasko 2,5 roka začali sme si všímať, že je iný ako jeho rovesníci. Prestal rozprávať, udržiavat očný kontakt, nereagoval na meno. Po všetkých vyšetreniach, ktoré sme absolvovali, mu bol v 3 rokoch diagnostikovaný detský autizmus. 

Táto diagnóza nám kompletne zmenila život. Zrazu pre nás toľko vecí stratilo dôležitosť a jediné, na čom nám záleží je, aby náš syn napredoval a  bol v živote šťastný. Matiasko má aj narušenú komunikačnú schopnosť a aj keď reč stále nie je taká, ako u jeho rovesníkov veríme, že jedného dňa všetko dobehne. Aby sa Matiasko mohol v budúcnosti čo najlepšie začleniť do bežného života, začali sme chodiť na rôzne terapie ako napríklad canisterapia ,playwisely, liečebná pedagogika. Vďaka pravidelným terapiám, ktoré navštevuje sa mu rýchlejšie darí dobiehať svojich rovesníkov. 

Najväčšie pokroky však prišli po absolvovaní delfinoterapie. Matiasko začal po terapii používať viac funkčných slov, zlepšilo sa mu porozumenie, je vnímavejší a pokroky vidíme aj v hrubej motorike. Preto by sme chceli túto terapiu absolvovať znova. Táto terapia je finančne náročná preto za každú podporupre Matiaska budeme veľmi vďační.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?