Menu

Cesta SNP pomáha jedenástim deťom

Trvanie výzvy: 5. septembra 2024 - 31. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pomôcť rodinám s detičkami s ťažkým osudom. Takmer všetku starostlivosť si musia hradiť sami a sú odkázaní na pomoc dobrých ľudí. Z vyzbieraných peňazí sa zaplatia nákladné rehabilitácie, pomôcky a pod. Týždeň intenzívnej rehabilitácie stojí od 1 000 € vyššie.

Autor výzvy

Príbeh

Cesta SNP pomáha jedenástim deťom

Pán Radoslav vyráža v piatok 6. 9. 2024 pešo na Cestu SNP, je to 770 km z Dukly na Devín. Počas tejto jeho turistickej výzvy, chce zbierať peniažky pre 11 veľmi ťažko chorých detičiek. Cieľ na Devíne je v pláne na nedeľu 29. 9. 2024. Pomôžme spoločne s pánom Radoslavom vyzbierať potrebné financie pre 11 ťažko chorých detičiek.


Hugo Kováč - 6 rokov, Oslany: doktor čakal do poslednej chvíle na cisársky rez a potom už bolo neskoro. Tato mamičku opustil a ona sama sa stará ešte o môjho 2 ročného bračeka a moju babku na vozíku po mozgovej príhode. Mám 3 komorový hydrocefalus, axiálnu hypotoniu celého tela, potlačený vývoj, nechodím, nerozprávam. Neustále cvičím, rehabilitujem, viem sa postaviť popri nábytku, pomaly idem vpred.

Zuzka Tomíková - 11 rokov, Trenčín: narodila som sa s viacerými diagnózami - hydrocefalus, delatácia mozgových komôr, detská mozgová obrna, epilepsia. Potrebujem veľa terapií, cvičenia, najviac mi pomáha delfínoterapia.

Adelka Nováková - 11 rokov, Šenkvice: som ležiace bábätko, sama nedokážem nič. Trpím epileptickou encafalopatiou, mozgovou obrnou, závažná PMR, cysta corpus pineale. Pravidelne rehabilitujem, v rámci možností ma rodičia berú na výlety po Slovensku a Morave.

Sabinka Fajnorová - 11 rokov, Stará Turá: ešte som nebola ani na svete a už mi predpovedali mnoho diagnóz, nechodím nerozprávam. Mám 3 komorový hydrocefalus, mutáciu génu. Veľmi mi pomáhajú neurorehabilitácie, ABA terapie. Veľmi sa snažím dostať kam treba po štyroch www.sabinka.sk

Filipko Bartoš - 5 rokov, Prievidza: genetici mi určujú diagnózu. Prestal som sa vyvíjať, som na vozíku. Peniažky potrebujem na cvičenia, lieky, kmeňové bunky.

Martin Batka - 18 rokov, Bratislava: Narodil som sa s diagnózou diastrofická dysplázia - skeletová dysplázia - postihnutie všetkých kĺbov. Aj napriek osudu som úspešný parašportovec a inšpiráciou pre všetkých, aby sa nevzdali. Potrebujem neustále rehabilitovať.

Emmka Ďurinová - 7 rokov, Trenčín: Po narodení som nedýchala, oživovali ma. Mám mutáciu génu RHOBTB2, ktorý má len 12 detí na svete!! Okrem rehabilitácií potrebujem aj nové ortézy a rhb kočík.

Ondrík Fajták - 3 roky, Brodské: v 9. mesiaci som dostal herpetickú encefalitídu. Ortieľ znel, že zo mňa nič nebude. Aj napriek nákladným rehabilitáciam krásne napredujem a učím sa sám chodiť.

Isabelka Ondíková - 3 roky, Trenčín: prišla som na svet príliš neskoro a bojovala o život. Následkom HIE mám detskú mozgovú obrnu, aspirácie a mnohé iné. Rehabilitácie, terapie mi dávajú nádej, že sa raz postavím na vlastné nohy www.isabel.sk

Jakubko - 6 rokov a Matej Maťašovský - 8 rokov, Cífer: máme genetické ochorenie a DMO. Chodíme iba s pomocou, nerozprávame, no komunikujeme znakovaním, rozumieme všetkému. Máme mentálne oneskorenie no pomocou rehabilitácií pomaličky napredujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?