Menu

Nové auto pre vozičkárku Miriam

Trvanie výzvy: 1. septembra 2024 - 30. júna 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je zabezpečenie spoľahlivej, bezpečnej a môjmu zdravotnému stavu vyhovujúcej dopravy vhodným motorovým vozidlom

Autor výzvy

Príbeh

Nové auto pre vozičkárku Miriam

Mladá žena Miriam žije a bojuje statočne so svojím znevýhodnením. Pre dopravu do zdravotníckeho zariadenia, chránenej dielne, nákupného centra, kultúru či na duchovné aktivity, potrebuje aktuálnemu zdravotnému stavu zodpovedajúce auto. Jej doterajšie dosluhujúce auto už týmto požiadavkám nezodpovedá, a preto je potrebné ho vymeniť za auto bezpečné, spoľahlivé a zodpovedajúce potrebám aktuálneho zdravotného stavu.

Mám 29 rokov a pre ťažké zdravotné postihnutie, s ktorým som sa narodila, som odkázaná na invalidný vozík. Pre dopravu na podujatia vzdialenejšie ako je blízke okolie nášho domu potrebujem mať k dispozícii motorové vozidlo. Ide o podujatia, ako sú zdravotnícke zariadenia, chránená dielňa, obchody a služby, resp. nákupné centrá, ďalej kultúrne ustanovizne a akcie spoločenského a duchovného charakteru. Vzhľadom na môj aktuálny zdravotný stav, ako aj potrebu bezpečnej a spoľahlivej prepravy, je už doteraz využívané osobné motorové vozidlo nevyhovujúce, čo chcem riešiť kúpou spoľahlivého (nového) vozidla. Problémom je ale jeho financovanie. Uvažujem o motorovom vozidle typu Fiat Doblo, ktoré sa dá vyhovujúco môjmu zdravotnému stavu vhodne upraviť. 

Počítajúc s peňažným príspevkom ÚPSVaR na kúpu motorového vozidla, ako aj s finančnými prostriedkami z predaja doterajšieho motorového vozidla, chýba na kúpu nového motorového vozidla  ešte stále 7300 Eur. Môj nízky príjem (invalidný dôchodok) ledva pokryje moje základné životné potreby, a preto nemám v rámci vlastných zdrojov žiadne možnosti pokrytia chýbajúcej časti nákladov na kúpu uvedeného motorového vozidla.

Z toho dôvodu prosím o Vaše prispenie v rámci Vašich možností na uvedený účel. 

Verím, že vďaka Vašej štedrosti sa potrebnú sumu 7300 Eurpodarí vyzbierať. Dopredu Vám za Váš príspevok srdečne ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?