Menu

Pomôžme Janke, mamine ťažko zdravotne postihnutej dcéry a malého škôlkára

Trvanie výzvy: 3. decembra 2023 - 3. decembra 2024

Cieľ výzvy

Získať peniaze na dozariadenie detskej izby, zabezpečenie liekov, stravy a potrieb pre deti

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Janke, mamine ťažko zdravotne postihnutej dcéry a malého škôlkára

Pani Janka je mama dvoch detí, na ktoré je sama. Dcérka trpí zdravotnými problémami ako DMO, epilepsia či iné diagnózy. Potrebuje 24-hodinovú starostlivosť. Chlapec chodí do škôlky. Z jedného príjmu je náročné všetko potrebné pre rodinu zabezpečiť. Pomôžme pani Janke v náročnej situácii.

Dobrý deň. Na splnenie sna alebo túžby hľadím na hviezdy.

Žijem obyčajný, jednoduchý, a hlavne skromný život. Sama s dvoma deťmi. Sama, preto že som sa tak rozhodla. Vedela som, ýe pre moje dve deti a mňa to je správne rozhodnutie. Každý z nás si v živote prejde všeličím a tak to bolo aj v mojom prípade.

Rozhodla som sa kráčať po tej zložitejšej ceste. Pretože som verila že mam dostatok síl. Ze svojim deťom zabezpečím bezpečie a pohodlie. Stále sa sama seba pýtam prečo to nie je ľahšie prečo musí byť všetko také zložité. Odpoveď neviem. Ale viem jedno ze moje rozhodnutie bolo správne.

Spolu s deťmi bývame v prenajatom byte ,mame svoje súkromie a pokoj. Dcéra si vyžaduje vzhľadom na svoj zdravotný stav 24 hodinovú starostlivosť. Syn má 5 rokov je zdravý, šikovný chlapček, ktorý mi je oporou, nádejou a hlavne mojim impulzom bojovať. 

Ale som len žena, matka, ktorá bez boja v živote nič nezískala len tak. Samozivitelka bez možnosti zamestnať sa. Opatrujem dcéru to je moje poslanie, zamestnanie na plný úväzok. Syn vyrastá popri nás ani som si neuvedomila ako ten čas rýchlo letí. Čím sú deti staršie potrebujú toho oveľa viac a ja sa začínam trápiť pretože sama to nezvládnem. Z príjmu, ktorý mám, pokryjem nájom, poplatok v škôlke, stravu....dcéra a aj ja máme svoje lieky ktoré musíme často nahrádzať generikami aby sme mohli liečbu absolvovať. 

Nechodíme nikam nemôžeme si dovoliť kupovať nič navyše. Nedokážem potešiť deti darčekom alebo niečím čo sa synovi veľmi páči. Keďže naše dni sú prispôsobené dcére, režim presne nastavený, tak je syn o veľa vecí ukrátený. Svoj detský život plný radosti a spokojnosti prežíva len v škôlke. Doma je to veľký pomocník a hlavne veľký chlap. Ak by som ho nemala, tak by som psychicky nebola na tom tak ako som. On ma drží nad vodou, on ma obijme povie, že ma ľúbi najviac na svete.

Preto píšem sem a chcem poprosiť o pomoc vás všetkých. Pomôžte nám aby sme mohli aj my žiť pekne a pokojne dní bez strachu ze zajtra nebudeme mat nič. Potrebujem pomôcť, aby som mohla dať svojim deťom viac, aby mali to čo potrebujú. Aby im nechýbal pocit istoty. Aby mali dôvod sa usmievať. Potrebujeme kúpiť posteľ, skriňu, zabezpečiť lieky, vitamíny, a keďže sa blížia Vianoce, tak všetko čo k tomu patrí. Teplo domova pocit radosti. 

Všetkým vám vopred ďakujeme ak sa rozhodnete pomôcť nám. Vaša pomoc pre nas veľmi veľa znamená. Dakujeme 

Aktualizácie

Malinký krok do cieľa30. máj 2024

Milí naši anjeli...

Podarilo sa nám priblížiť k cieľu. Delí nás ešte 50 eur.

Prešli sme si ťažkým obdobím plným chorôb, zmien v zdravotnom stave u obidvoch detí. Ťažko a pomaly, ale zvládli sme to. Pokračujeme ďalej a veľkou zásluhou vás, našich anjelov, to bolo o trošku jednoduchšie, za čo som vám z celého srdca vďačná.

Verím, že sa nám podarí získať chýbajúcu sumu na ukončenie výzvy. Nikdy nezabudnem na to, že len vďaka vám máme plnohodnotnejšie dni.

Ďakujeme....

S vami je to ľahšie 30. apr 2024

Milí darcovia s vašou pomocou sa nám ľahšie kráča. Výzvu čoskoro naplníme ak nám ešte pomôžete. Budeme nesmierne vďační. 

Vďaka vám sú naše dni krajšie..1. apr 2024

Milí darcovia ste pre nás všetkým. Vďaka vám sa posúvame vpred a naše dni sú ľahšie. Patrí vám veľká vďaka. Prosím ostaňte s nami. Ešte kúsok nám chýba k naplneniu našej výzvy. Verím že sa nám to spolu s vami podarí. 

14 ročná slečna4. mar 2024

Milí darcovia, Alžbetka, ktorá je tzp oslávi 4.3 svoje 14 ste narodeniny. Napriek prognózam lekárov sa slečna drží a bojuje ako lev. Prosím pomôžte mi spríjemniť dni mojim deťom. Za všetko veľmi pekne ďakujem a verím, že sa nájdu anjeli so srdiečkom na správnom mieste.

Náročné obdobie...1. feb 2024

Milí darcovia obraciam sa na vás s prosbou o pomoc. Máme ťažké obdobie kedy sme v neustálom kolotoči chorôb. Keďže je Alžbetka ležiaca aj obyčajný kašeľ spôsobuje zápal pľúc,vysoké horúčky a takto už funguje skoro mesiac. Jakubko po dlhšej dobe po chorobe nastúpil do škôlky a po dvoch týždňoch zasa začína byť chorý. Moje problémy s vysokým tlakom a neustále migrény sú každodenným bojom. Deti potrebujú viac liekov,vitamínov a rôznych doplnkov ktoré sú drahe. Pomôžte nám prosím preklenúť pre nás náročné obdobie. Dakujeme

Šťastný nový rok všetkým prajeme.2. jan 2024

Spolu s deťmi vás prosíme o pomoc. Nech môžme do nového roku vstúpiť pokojne s krajsimi dňami. Verím že nám pomôžete a že dokážeme pokročiť ďalej. Vopred ďakujeme 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?