Menu

Prosba o pomoc s financovaním rehabilitácií pre 9-ročné dvojičky

Trvanie výzvy: 10. novembra 2023 - 31. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Financovanie pravidelných terapií, rehabilitačných pobytov, špeciálnych pomôcok, Reconvel terapia

Príbeh

Prosba o pomoc s financovaním rehabilitácií pre 9-ročné dvojičky

Sebko a Aďko sú 9-ročné dvojičky. Po ťažkom pôrode a komplikáciách pri ňom, im obom diagnostikovali DMO – spastickú kvadruparézu. Pravidelne navštevujú rôzne rehabilitácie, terapie a cvičenia, bez ktorých by nemohli fungovať a napredovať. Pre rodinu sú však všetky tieto výdavky nesmierne náročné platiť. Pomôžme chlapcom prichádzať na rehabilitácie tak často ako to potrebujú.


Sebko a Aďko sú 9-roční súrodenci - dvojičky, ktorí sú napriek tomu, že nedostali do vienka 100% zdravie, veľkými bojovníkmi a denno-denne to dokazujú svojou vytrvalosťou, šibalstvami a tým ako si denne vychutnávajú každodenné radosti s úsmevom na tvári.

Mnohí nás ešte nepoznáte a preto vám priblížime aj náš príbeh a kde sa vlastne začal náš boj o zdravie.

,,Ako mladý manželský pár sme sa veľmi tešili na naše prvé dieťatko. Prekvapením bolo, keď nám oznámili, že budeme mať dvojičky. Tehotenstvo prebiehalo bezproblémovo a na našich chlapcov sme sa veľmi tešili, keď odrazu, v 30. týždni nastal zvrat. 

Kvôli  silným bolestiam som jedného dňa skončila na  pohotovosti, odkiaľ ma rovno poslali do okresnej nemocnice. V nemocnici sa snažili ešte pôrod zdržať, aby stihli detičky aspoň trošku pripraviť na to, že prídu na svet. Žiaľ, nepodarilo sa to podľa očakávaní, a lekári museli okamžite vykonať sekciu. Chlapci boli umiestnení na JIS pre predčasniatka. Keďže pľúca neboli dostatočne vyvinuté, museli byť okamžite napojení na umelú  pľúcnu ventiláciu. U oboch chlapcov došlo k nedostatku kyslíka pri pôrode a rovnako ku krvácaniu do mozgu 2. stupňa.

Keď mali chlapci rok, diagnostikovali im DMO – spastickú kvadruparézu. 

Doma sme usilovne cvičili od narodenia ,,Vojtovku,, a raz týždenne navštevovali podporné terapie fyzioterapiu a ergoterapiu. Absolvovali sme rôzne rehabilitačné pobyty aby chlapci stále napredovali. 

 Sebko, ktorý bol do dvoch rokoch len ležiaci, sa naučil vďaka rehabiltáciam držať hlavičku a v polohe na brušku sa začal plaziť či kotúľať, dnes už dokáže sedieť s oporou a má veľkú radosť keď s pomocou prejde pár krôčkov.

  Aďko začal vďaka rehabilitáciam štvornožkovať, sám sa posadí, postaví, prejde popri nábytku a v posledných mesiacoch dokonca prejde s pomocou aj niekoľko metrov.

Pre nás sú to neskutočné pokroky, ktoré nám dodávaju  silu bojovať ďalej a nevzdávať to. 

Chlapci napriek tomu, že napredujú, sú vo vývoji oproti rovesníkom pomalší, ako motoricky, tak aj mentálne, ale sú šťastní a každý deň si užívajú naplno. 

S radosťou a veselým smiechom sa tešia, keď vidia svojich kamarátov šantiť a naháňať sa a my veríme, že vďaka intenzívnym rehabilitáciám, podporným terapiám  sa na nožičky postavia aj oni.

Chalani sú žiakmi druhého ročníka špeciálnej základnej školy ( C Variant) a napriek  každodenným školským povinnostiam  pravidelne rehabilitujú -2x týždenne nás navštevuje fyzioterapeut doma, absolvujú  intenzívne Therasuit pobyty a navštevujú špeciálno pedagogické centrum . V posledných mesiacoch sme zaznamenali výraznejšie pokroky vo vývoji chalanov aj vďaka výživovým doplnkom RECONVEL ,ktoré sú v kombinácii s  doplnkovými terapiami dôležitým prvkom pre ich napredovanie. 

Nakoľko náklady spojené s potrebnou starostlivosťou nie su hradené zdravotnou poisťovňou, pre rodinu je to veľká finančná záťaž, pretože všetky náklady musíme násobiť 2-krát! 

Touto cestou by sme chceli poprosiť o finančnú podporu ktorú by sme využili na pokrývanie nákladov spojených s pravidelnými terapiami, rehabilitačnými pobytmi  a  na nákup špeciálnych pomôcok.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?