Menu

Didaktické pomôcky na Hipoterapiu pre ženy s onkologickým ochorením

Trvanie výzvy: 25. januára 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je vyzbieranie peňazí na nákup výcvikových a didaktických pomôcok, ako sú podložka pod madlá na jazdenie, lonžka, lopty, šatky, kužele, logopedické kartičky, písmená drezúrneho obdĺžnika a iné v hodnote.

Autor výzvy

Príbeh

Didaktické pomôcky na Hipoterapiu pre ženy s onkologickým ochorením

Hipoterapia je terapia s pomocou koní. V občianskom združení poskytujú Hipoterapiu aj znevýhodneným, zraniteľným ženám a ženám s onkologickými problémami so zameraním na sociálno-pedagogické jazdenie. K Hipoterapii sú potrebné rôzne výcvikové a didaktické pomôcky. Pomôžme Hiperke so zabezpečením potrebných pomôcok.

Príbeh hipoterapie v občianskom združení Hiperka má 20 rokov, cieľová skupina žien s onkologickým ochorením je aktuálnym zámerom našej činnosti. Inšpirovali nás k tomu samotné ženy s rakovinou. Liečivá energia koní pomáha každému človeku. V našom občianskom združení poskytujeme HIPOTERAPIU znevýhodneným, zraniteľným ženám a ženám s onkologickými problémami so zameraním na sociálno-pedagogické jazdenie. Zameriavame sa na psychohygienu a inklúziu znevýhodnených a zraniteľných ľudí do spoločnosti.  Pohladenie a pritúlenie sa k hipoterapeutickému koňovi chorobu nevylieči, no pomôže odbúrať stres, človek príde na iné myšlienky, vypne hlavu, sústredí sa na koňa a jeho potreby a odpúta sa od trápení. Jazdenie a hry s koňom navodia dobrú náladu, vyplavia sa endorfíny a človek sa cíti výnimočný. Hipoterapia je terapia prostredníctvom koňa. Kôň sa nevie sám očistiť, vyhnojiť si, ošetriť si rany, k tomu potrebuje pomoc človeka. Za túto starostlivosť nám kôň dáva niečo úplne iné, svoju pozornosť, čistú lásku, zrkadlenie našich pocitov a nálad, spoluprácu a konfrontáciu s inakosťou. 

Neposkytujeme profesionálne psychoterapeutické služby, hipoterapia je podporným doplnkom bežnej liečby. 


NECHAJTE NA KONI, ABY VÁS LIEČIL


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?