Menu

Pomoc pre Ferka na dopravu za zdravotnou starostlivosťou

Trvanie výzvy: 27. marca 2023 - 27. marca 2024

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je kúpa auta a nejakého oblečenia synovi.

Príbeh

Pomoc pre Ferka na dopravu za zdravotnou starostlivosťou

Ferko, 21-ročný mladý muž, je žiaľ dôsledkom zlého zdravotného stavu, na úrovni 8-ročného chlapca. Vyžaduje si celodennú starostlivosť. Trpí poruchou osobnosti, správania, je duševne zaostalý a má epilepsiu. Všetky lekárske kontroly sú mimo Ferkovho bydliska. Vzhľadom na Ferkov zdravotný stav, nemôže cestovať v hromadnej doprave. Rodina si ale z malého príjmu nemôže už dovoliť ani cestovať za lekármi, ani kúpiť auto. Pomôžme Ferkovi v nepriaznivej situácii.

Som matkou mladého Ferka, ktorý sa narodil s porážkou. Dnes má 21 rokov a je na úrovni 8 ročného chlapca. Jeho stav si vyžaduje celodennú starostlivosť. Trpí na poruchu osobnosti, správania, je stredne duševne zaostalý. Okrem toho má aj epilepsiu. Žial dostali sme sa do nepriaznivej finančnej situácie, nakoľko Ferko musí chodiť na pravidelné kontroly. Žial všetci lekári sú mimo nášho bydliska, už ani neurologičku nebudeme mať len v Rimavskej Sobote. Ferko nemôže cestovať v hromadnej doprave a ani v sanitke. Vlastné auto sa nám pokazilo, nové si kúpiť nevieme. Je to finančne náročne, keď si musíme zaplatiť šoféra. Nárok na motorové vozidlo podľa úradu prácu nemáme. Nemôžem so synom chodiť len na krátke prechádzky v blízkosti bydliska. Tak rada by som ho zobrala na nejaké výlety, do prírody. Ferka upokojí pozeranie televízie a počúvanie pesničiek. Ferko nerozpráva, často mu však tečú sliny, kvôli čomu musím prať 2x toľko, kupovať často nové oblečenia, lebo si ich ničí. Je to môj hrdina. Ale žial neviem mu dopriať všetko, čo si zaslúži. Z nášho príjmu ledva vyplatim podnájom a služby, aj náklady spojené s Ferkovou liečbou sú finančne náročné. Navyše sme dostali nedoplatok za elektriku vo výške 148 eur. Niekedy ledva ostane aj na potraviny a drogeriu. Prosím ak by sa niekto našiel kto by nám pomohol, boli by sme vďační. Niekomu je auto samozrejmosť. Pre nás je to obrovská pomoc. Viem, že žijeme ťažkú dobu, ale predsa zo srdca ďakujeme každému darcovi.

Aktualizácie

Poďakovanie darcom23. jan 2024

Z celého srdca ďakujem darcom, ktorí Ferkovi pomohli.


Poďakovanie11. dec 2023

Zo srdca ďakujem, každej dobrej duši, ktorá pomohla môjmu Ferkovi a ďakujem aj ľuďom, ktorí sa rozhodnú pomôcť v budúcnosti.

Neviem nájsť vhodné slová, ktoré by opísali, koľko pre nás znamená každý jeden milodar.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?