Menu

Pomôžme Barbore zabezpečiť dôstojnú starostlivosť pre maminu po mozgovej príhode

Trvanie výzvy: 2. októbra 2024 - 1. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Financovanie liečby, ak stav umožní rehabilitácie a umiestnenie do sociálneho zariadenia.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Barbore zabezpečiť dôstojnú starostlivosť pre maminu po mozgovej príhode

Barbora je maminou 4 detí. Potrebuje však pomoc s maminou, ktorá prekonala mozgovú príhodu. Odvtedy žiaľ ostala imobilná, nekomunikuje, je plienkovaná a odkázaná na 24-hodinovú starostlivosť. Mamina po čase bude potrebovať rehabilitácie. Zároveň, vzhľadom na náročnú starostlivosť, ktorú jej stav vyžaduje, bude potrebovať umiestnenie do zariadenia sociálnych služieb. Všetka starostlivosť či zdravotné pomôcky sú pre rodinu finančne náročné. Pomôžme Barbore zabezpečiť dôstojnú starostlivosť pre maminu.

Ahojte. 

Volám sa Barbora a mám 35 rokov som mamina 4 detičiek na plný úväzok. Máme dvoch chlapcov 17-8 a dievčatá 10-13. Potrebujem pomoc ohľadom mamy, ktorá mala mozgovú príhodu a ostala imobilná, nekomunikuje, pliekovaná a odkázaná na 24 hodinovú starostlivosť. Situácia sa u nás zmenila z hodiny na hodinu. Starať sa o ňu bez pomoci doma nie je ani snáď reálne.

Mama sa volá Iveta má 58 rokov. 14.9. dostala doma mozgovú príhodu, kde bola hospitalizovaná na neurológii v Skalici a po týždni prevezená na Myjavu na Interné oddelenie. Stav je stále rovnaký. Iveta má ochrnutie pravej ruky a nohy. Pravá časť mozgu je mŕtva. Vníma len málo. Nekomunikuje, odmieta liečbu, je imobilná, pliekovaná a odkázaná na pomoc druhej osoby. Po prepustení bude zatiaľ u nás, lebo jej stav nie je momentálne na rehabilitáciu v zariadení. Vybavujeme jej zariadenie sociálnych služieb, kde sú však dlhé lehoty a keď majú voľné, je veľmi drahé. Sama doma si na to trúfam, ale neviem koľko to dám. Dva roky som mala takto nevlastného otca a viem , že to je len trápenie. Život ide bokom, dom sa stáva väzením. Potrebujem sa aj plnohodnotne venovať deťom a napredovať s mini. 

Syn má 17 rokov je žiakom priemyslovky v Myjave a taktiež hrá sa Spartak Myjava. Obetoval sa a prenechá izbu babke na ča,s kým sa nám ju podarí umiestneniť. Bude so súrodencami.

Pomôžte nám prosím malým príspevkom na financovanie jej umiestnenia v sociálnom zariadení. Žiadosti máme podané, lehoty sú však dlhé. Mama má teraz pn čo je úplná bieda. Všetky úrady som pobehala a možností sú teda biedne. Za každú pomoc vopred ďakujem. #smútok#boj#nádej na lepšie časy.

Aktualizácie

Aktuálna situácia4. okt 2024

Milí darocvia,

 doviezli nám posteľ a izbu máme nachystanú, zabezpečili sme aj plienky a nejaké veci. Ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?