Menu

Prosíme o pomoc pri financovaní špeciálnych ortéz na nohy a rehabilitácií pre takmer 5-ročného Kubka

Trvanie výzvy: 2. októbra 2024 - 31. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zafinancovanie špeciálnych ortéz na nohy pre takmer päťročného Jakubka.

Autor výzvy

Príbeh

Prosíme o pomoc pri financovaní špeciálnych ortéz na nohy a rehabilitácií pre takmer 5-ročného Kubka

Jakubko má takmer 5 rokov, no vzhľadom k tomu, že sa narodil s raritným neurovývojovým genetickým ochorením, bojuje s nemalými problémami. Chodí do škôlky a potrebuje asistenciu pri všetkých činnostiach. Neustále rehabilituje, cvičí a potrebuje špeciálne pomôcky. Prosíme týmto o pomoc pri financovaní špeciálnych ortéz na nohy a rehabilitácií pre Jakubka.


Jakubko sa narodil s veľmi raritným neurovývojovým ochorením genetického pôvodu, ktoré mu spôsobilo viacnásobné zdravotné znevýhodnenie - psychomotorické zaostávanie, stagnáciu rozvoja reči, problémy pri samostatnom pohybe a chôdzi, iné pridružené zdravotné komplikácie.

Hoci Kubi, ako ho doma voláme, potrebuje asistenciu pri všetkých činnostiach, je to veľmi šikovný, usmievavý a trpezlivý škôlkar. Od jeho narodenia sa súčasťou našej rodiny stalo pravidelné cvičenie, rehabilitačné pobyty, rôzne špeciálne pomôcky a terapie, ktoré nám pomáhajú v jeho správnej stimulácii.

Kubko robí pomalými krôčikmi veľké pokroky po motorickej aj mentálnej stránke. Určite je to vďaka mladšiemu bratovi Miškovi, ktorý ho každodenne vyvádza z komfortnej zóny, výučbe v škôlke a rôznym terapiám, ktoré Kubko absolvuje. Toho času je schopný chôdze s pomocou. Žiaľ, rozvoj reči nenapreduje, preto sme sa začali spoločne učiť alternatívnu formu komunikácie. Snažíme sa viesť ho k samostatnosti a rešpektujúc jeho špeciálne potreby ponúknuť mu všetko, čo patrí k radostnému detstvu.

Tým, že Jakubko nebol dlho schopný chôdze, jeho bedrové kĺby sa nevyvinuli správne a sú vykĺbené. V apríli 2023 mu oba kĺby operovali, no o rok neskôr lekári skonštatovali, že operačný zásah je opäť nutný. Termín je za dverami – október 2024. Potom máme v pláne opäť intenzívne rehabilitovať, aby sa Kubi dostal čo najskôr späť „do formy“.

Následne by sme mu chceli dať zhotoviť špeciálne ortézy, ktoré mu pomôžu udržať nohy v správnom postavení, a tým mu uľahčia pohyb. Vyrába ich rakúska firma Pohlig, no nie sú hradené zo zdravotného poistenia. Cenová ponuka bola stanovená na viac ako 6500€. Keďže Kubko rýchlo rastie, ortézy mu budú dobré možno 6 mesiacov, v tom lepšom prípade rok a pol, no s manželom sme sa rozhodli skúsiť všetko, čo je v našich možnostiach, aby sme mu uľahčili jeho rozbeh.

Už sa nám podarilo vyzbierať takmer polovicu z danej sumy a veríme, že sa nám podarí získať aj zvyšnú časť. Okrem tejto špeciálnej pomôcky budeme potrebovať uhradiť aj ďalšie rehabilitácie a terapie, preto prosíme o finančnú podporu.

Kubko zatiaľ nie je schopný kráčať či bežať sám ako jeho rovesníci, preto sa náš kamarát Peťo Mjuller rozhodol 6.10.2024 bežať svoj tretí maratón pre nášho syna, a tak nám pomôcť osloviť čo najviac ľudí. Peťovi a každému darcovi už vopred ďakujeme za pomoc!

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?