Menu

Pomôžme s prevádzkou kaviarne Laurautisticaffe, s bezpečným prostredím pre ľudí a deti s autizmom

Trvanie výzvy: 24. septembra 2024 - 1. marca 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

vyzbierané peniaze použijeme na nájom a prevádzku kaviarne

Príbeh

Pomôžme s prevádzkou kaviarne Laurautisticaffe, s bezpečným prostredím pre ľudí a deti s autizmom

Občianske združenie Farebné kurčatá otvorili klub a kaviareň Laurautisticaffe pre dospelých či detí s autizmom a ich rodiny. Vytvorili prostredie, kde sa rodiny nemusia chodiť báť sadnúť si na kávu či porozprávať sa pre rodiny, ktorých členovia majú diagnózu autizmus či pre všetkých, ktorí budú kaviareň navštíviť. Kaviareň je však pre občianske združenie náročné v jej začiatkoch prevádzkovať. Pomôžme spoločne s prevádzkou kaviarne.

Bolo raz jedno šikovné dievčatko Laurinka s diagnózou autizmus, ktoré odmalička rado pieklo koláčiky a túžilo mať vlastnú kaviareń. Taktiež si vytvorilo ,,farebné kurčatá,, o ktorých vymýšľa a píše komiksy. A tu niekde začína náš príbeh.

Sme rodina, ako každá iná. Sme odlišní asi len v tom, že sme rodičmi dvoch autistických detí. Po dlhoročných skúsenostiach vieme, aké ťažké je vziať ,,naše deti,, do spoločnosti, preto sme sa rozhodli spolu s rodinou a priateľmi vytvoriť miesto, ktoré nielen splní sen malému dievčatku, ale kde si rodičia detí môžu vychutnať kávu bez stresu, čo si o nich budú myslieť ostatní, kde nájdu priateľov, odpovede a zbavia sa pocitu izolácie. Ako občianske združenie Farebné kurčatá sme otvorili klub a kaviareň Laurautisticaffe v Prešove, ktorá poskytuje bezpečné a prívetivé prostredie pre ĺudí a detí s autizmom a ich rodiny. Aj keď s manželom fungujeme ako dobrovoľníci, musíme platiť nájom a celkový chod kaviarne len z dobrovoľných príspevkov, čo je dosť finančne náročné. 

Naša tolerantná a inkluzívna kaviareň je miesto, kde si prídu na svoje nielen ľudia s poruchou autistického spektra, ale všetci ľudia s dobrým srdcom. Miesto, ktoré má ľudí spájať, nie rozdeľovať a kde byť iný neznamená horší. 

S hlbokou úctou sa preto obraciame o pomoc, aby sme mohli pokračovať na našej ceste a vedeli naďalej podporovať lokálnu komunitu. 

Ďalšie informácie

Facebook
laurautisticaffe

Web
www.laurautisticaffe.sk

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?