Menu

Pomôžme Lenke absolvovať rehabilitačné cvičenia, ktoré jej pomáhajú v boji s DMO

Trvanie výzvy: 23. septembra 2024 - 23. septembra 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Radi by sme vyzbieranú sumu využili na intenzívne rehabilitačné cvičenia a podporné terapie pre Lenku v Centre Liberta v Košiciach. Ďakujeme.

Príbeh

Pomôžme Lenke absolvovať rehabilitačné cvičenia, ktoré jej pomáhajú v boji s DMO

Lenka bude mať pred tohtoročnými Vianocami tri roky. Od predčasného narodenia ju sprevádzajú veľké zdravotné komplikácie a bojuje o svoj lepší život. Lenka sa zatiaľ dokáže len pretáčať z brucha na chrbát, nesedí, nechodí a nerozpráva. Aby sme jej pomohli v rozvoji psychomotorických schopností, potrebuje pravidelné a intenzívne rehabilitácie, ktoré sú však finančne náročné. Pomôžme jej ich absolvovať.


Lenka sa narodila predčasne, už v 26. týždni tehotenstva, s váhou iba 640 gramov. Na štvrtý deň po narodení nastalo u nej krvácanie do mozgu 2. stupňa. Kvôli tomu, že sa narodila tak skoro, jej pľúca nemali čas dozrieť. Po narodení bola odkázaná na umelú pľúcnu ventiláciu a dlhú dobu bojovala aj s pomocou sypapua nosových okuliarov. Prvé štyri mesiace svojho života strávila v nemocnici. Diagnostikovali jej detskú mozgovú obrnu a atrofiu očného nervu, čo znamená, že jej oko vidí, ale mozog nedokáže spracovať to, čo oko zaznamenáva. Lenka sa pomaly učí spoznávať svoje telo. Nedávno objavila svoje rúčky a nôžky a začína ich chytať, aj keď hračky ešte neuchopí. Všetko sa učí s našou pomocou. Jej krehké zdravie si vyžiadalo svoju daň, keďže je veľmi často chorá. Tento rok prekonala ťažký obojstranný zápal pľúc a skončila v nemocnici s vysokou horúčkou.

Pravidelné rehabilitácie jej pomáhajú napredovať krôčik po krôčiku. Od mája navštevujeme rehabilitačné cvičenia v Centre Liberta v Košiciach. Ak jej zdravie dovolí, absolvuje indviduálne cvičenia 2 až 3-krát týždenne. Radi by sme jej pomohli na tejto náročnej ceste a poskytli jej čo najväčšiu podporu. Ďakuje vám za vašu pomoc a oceníme každú formu podpory – či už ide o prečítanie Lenkinho príbehu, zdieľanie tohto odkazu alebo akúkoľvek finančnú pomoc. Vaša podpora pre Lenku znamená veľmi veľa. Zo srdca vám úprimne ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?