Menu

Pomoc pre povodňou zasiahnutú ZOO Bratislava

Trvanie výzvy: 16. septembra 2024 - 16. septembra 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Kvôli povodni máme zatvorenú zoo a veľké straty na vstupnom. Vaše peniaze využijeme na odstránenie následkov povodne, sanáciu výbehov, areálu a výstavbu nového Gazdovského dvora.

Príbeh

Pomoc pre povodňou zasiahnutú ZOO Bratislava

Následky intenzívneho dažďa za posledné dni vo veľkej miere pocítila aj ZOO v Bratislave. Ich húževnatosť do zveľaďovania zoologickej záhrady prekazil neutíchajúci dážď a okrem toho, že ZOO musela zatvoriť svoje brány, zabezpečiť zvieratám bezpečný úkryt, musia sa vysporiadať s nesmiernymi škodami. Hoci celý rok ZOO napredovala, týchto pár dní je pre nich likvidačných. Pomôžme ZOO Bratislava preklenúť toto náročné obdobie.

Milí darcovia.

Tento rok sme sa pustili do veľkej obnovy bratislavskej zoo, zlepšili sme podmienky pre medveďa, otvorili Gazdovský dvor, vybudovali novú krmiváreň a máme rozostavané ďalšie tri nové výbehy. Počas celého roka nám rástla návštevnosť, ľudia nás chválili a tešili sme sa na krásnu jeseň, ktorú nám prekazila historická povodeň.

Gazdovský dvor, ktorý sme otvorili len pred dvoma mesiacmi a hneď sa stal hitom, bol celý zničený. Najdôležitejšie je, že sa nám podarilo všetky zvieratá zachrániť. Od začiatku povodne sa nám ozývajú stovky ľudí a firiem, ktorí by nám chceli dobrovoľnícky pomôcť, a hneď ako to bude bezpečné, túto pomoc určite radi prijmeme. Ale, náš hlavný problém je, že zoo bude musieť zostať dlhšie zatvorená a výpadky na tržbách sú pre nás doslova likvidačné. 

Pomôžte nám prosím preklenúť toto náročné obdobie. Ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?