Menu

Pomoc pre Lianku s nádorom na mozgu na bioliečbu, ktorá zaberá a je pre ňu veľkou nádejou na život

Trvanie výzvy: 23. augusta 2024 - 23. augusta 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Uhradiť všetky náklady na liečbu, ktorú Lianka nevyhnutne potrebuje pre život.

Príbeh

Pomoc pre Lianku s nádorom na mozgu na bioliečbu, ktorá zaberá a je pre ňu veľkou nádejou na život

Lianka má 6 rôčkov a je to veľká bojovníčka. Od prvého rôčika bojuje so zákernou chorobou a nádorom v hlavičke. Jej nádejou je bioliečba, ktorá je Lianke už istý čas podávaná. Nádor v mozgu sa začal zmenšovať a Lianka sa cíti lepšie. Lianka však s liečbou musí ešte pokračovať. Vzhľadom k tomu, že jej úhradu poisťovňa zamietla, finančne je to pre rodinu veľmi náročné. Pomôžme Lianke vybojovať tento boj.

Chceme zo srdca poďakovať všetkým, ktorí Lianke pomohli a naďalej pomáhajú, aby tu mohla byť aj naďalej s nami. Aj napriek zákernej chorobe, ktorá ju ničí, Lianka statočne bojuje a my s ňou. Veríme, že ten boj vyhráme a Lianka bude ešte dlho žiť a tešiť sa zo života. 

Pomôžme Lianke uhradiť náklady na bioliečbu a predĺžiť jej tak život. Po náročnej chemoterapii potrebuje nevyhnutne nasadiť bioliečbu (odporúčanú onkológom), ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla uhradiť z dôvodu neregistrovaného lieku na SK. Táto bioliečba je jej veľkou nádejou na život, pretože jej zmenšuje rýchlorastúci nádor v hlavičke. 

Našu statočnú Lianku si už veľa ľudí obľubilo, či už z nemocnice alebo z okolia a rodiny. Po 1 roku života si prešla ona aj my najhorším obdobím v živote, ktorým by si žiadna matka nechcela prejsť. Keď našej malej Lianke diagnostikovali zhubný nádor mozgu, a ocitli sme sa na onkológii, netušili sme ešte čo nás čaká. Po 2 týždňoch na onkológii začal pre Lianku ťažký boj o život. Lianka v nemocnici dostala silné krvácanie do mozgu, ochrnula na polovicu tela a o pár dní ju čakal transport vrtuľníkom do Pražskej nemocnici Motol, kde absolvovala náročnú 8 hod biopsiu mozgu, po ktorej prišla o zrak, a ktorú takmer neprežila. Lianke po naročnej biopsii a redukcii tumoru, začal nádor ďalej rásť (bol takmer 8cm). Musela dostať ihneď chemoterapiu, ktorá trvala 2,5 roka, až kým sa nepodarilo zastaviť rast nádoru. Medzitým bojovala o život s otravou krvi (Sepsa), kvôli infekcií z katetra, ktorý mala zavedený v tele, cez ktorý dostavala chemoterapiu..

Teraz je už konečne po chemoterapii doma s nami, no žiaľ po MR vyšetrení jej opäť začal rásť nádor. Onkolog nám odporučil liečbu s podávaním lieku Mekenist 30 tbl flm 30x0,5 mg (v indikacii pylocytarny astrocytóm), ktorú nám zdravotná poisťovňa odmietla preplatiť z dôvodu nekategorizovaného lieku. Po vyskúšaní tejto bioliečby sme ostali ohromení, ako jej pomáha, každou kontrolou MRi sa stále zmenšuje a Lianka sa cíti oveľa lepšie. Velmi chceme, aby Lianka už netrpela a mala túto bioliečbu, ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla, ale ktorá jej veľmi pomáha .

S úctou a pokorou Vám všetkým za pomoc veľmi ĎAKUJEME.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?