Menu

Dieselový generátor pre veriacich na Ukrajine. Pomôžme veriacim zabezpečiť svetlo a teplo v kostole

Trvanie výzvy: 21. augusta 2024 - 30. septembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Dieselový generátor, invertor, s medeným vinutím, nízkou úrovňou hluku a výkonom minimálne 7-8 kW. Interiérový, vhodný do kostola, s odvodom spalín.

Príbeh

Dieselový generátor pre veriacich na Ukrajine. Pomôžme veriacim zabezpečiť svetlo a teplo v kostole

Sestry Natália a Viktória prosia o pomoc na kúpu dieslového generátora pre veriacich žijúcich na Ukrajine, v dedine Baštečki, kde slúži ich bratranec ako pravoslávny kňaz. V dôsledku vojny na Ukrajine a ostreľovania Kyjeva a priľahlých oblastí, nemajú v kostole elektrinu. Je tam zima a tma. Pomôžme pravoslávnym veriacim zabezpečiť potrebný generátor, ktorý by im zabezpečil dôstojné slúženie omše v týchto neľahkých časoch a v prichádzajúcom chladnom období.

Dobrý deň,

nedávno nás požiadal o pomoc náš ukrajinský bratranec Svjatoslav Čajkovský, ktorý žije a pôsobí ako pravoslávny kňaz v dedine Baštečki,  južne od mesta Kyjev. 

Poprosil sestru a mňa (jeho sesternice) o sprostredkovanie pomoci v podobe zakúpenia dieselového generátora pre jeho kostol Церква святого Димитрія Солунського, v ktorom slúži omše.

V dôsledku ostreľovania Kyjeva a priľahlých oblastí nemajú v kostole elektrinu, je tam zima a tma. V zime budú dni čoraz kratšie, preto nás naliehavo prosí o zabezpečenie dieselového generátora, ktorý by mu vyrábal svetlo počas bohoslužieb.

Doručenie generátora vieme zabezpečiť cez Nova Post do mesta Žaškiv (ktoré je 15 km od Baštečki) prípadne inou humanitárnou formou, ak bude aktuálna. Farár sa bude za darujúcich modliť. 

Ďakujeme za akýkoľvek príspevok.

Natália Mudráková a Viktória Vráželová

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?