Menu

Dajme Rebeke a Erikovi, trpiacimi vážnou chorobou "Tuberóznou sklerózou", šancu na normálny život

Trvanie výzvy: 23. augusta 2024 - 23. augusta 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Rehebilitačné pobyty pre Rebeku a Erika, lieky, zdravotnícke pomôcky.

Príbeh

Dajme Rebeke a Erikovi, trpiacimi vážnou chorobou "Tuberóznou sklerózou", šancu na normálny život

Rebeka a Erik sú súrodenci, ktorí sa narodili so zriedkavou genetickou chorobou, "Tuberóznou sklerózou". Prejavuje sa kožnými ložiskami, epileptickými záchvatmi a nezhubnými nádormi. Liečba a rehabilitácie, ktoré malým bojovníkom pomáhajú, sú pre rodičov finančne náročné. Pomôžme Rebeke a Erikovi a dajme im šancu na lepší život.

Rebeka je prekrásna malá a veselá slečna a má staršieho bračeka, nezbedníka Erika. Obaja trpia vážnou, chorobou zvanou "Tuberózna skleróza", ktorá je sprevádzaná epileptickými záchvatmi, spomaleným vývojom a tvoria sa pri nej v dôležitých orgánoch nezhubné nádory - tuberóny. 

Rebeka navyše trpí nedostatočným svalovým tonusom, a preto nechodí a bez podpory ani dlho neobsedí. Rebeka je mladšia a hoci dedičnosť "tuberóznej sklerózy" štatisticky pri druhom pôrode klesá na minimum, príroda spravila výnimku :(. 

Erik má problémy s rečou a spomalený mentálny vývoj. Pri tejto chorobe sa odporúča, aby boli v rodine minimálne dve detičky, aby sa vzájomne ťahali. Napriek vienku, čo dostali obaja do štartu života, majú pri rýchlej intervencii vysokú šancu na normálny a plnohodnotný život. 

Ich maminka Kika to tiež zvládla na jednotku a dnes je z nej krásna hrdá mama, ktorá každý deň bojuje za svoje milované deti, hoci to nemá vôbec ľahké. Pomôžme Rebeke a Erikovi k normálnemu životu.   

Ďalšie informácie

Web
era.org.sk

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?