Menu

Pomôžme Milanovi s ojedinelým ochorením vaskulopatiou, ktorý po úmrtí maminky, zostal na všetko sám

Trvanie výzvy: 26. júla 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pomoc na zvládnutie ťažkej finančnej situácie po úmrtí maminky. Vyzbierané financie využijem na poplatky v domácnosti, lieky, zdravotnícke pomôcky na ošetrovanie, potraviny a ďalšie veci potrebné k životu

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Milanovi s ojedinelým ochorením vaskulopatiou, ktorý po úmrtí maminky, zostal na všetko sám

Milanovi prednedávnom zomrela maminka vo veku 89 rokov, ktorá sa o neho denne starala od roku 1999, keď vážne ochorel. Zákerná choroba, ktorou roky trpí, sa volá Vaskulopatia. Ide o zriedkavú chorobu, ktorá spôsobuje krvácanie, a vyžaduje napríklad dlhé prechádzky, aby sa zamedzilo vzniku trombózy. Kvôli chorobe prišiel o zrak a trpí aj ďalšími zdravotnými problémami. Po úmrtí maminky, na ktorú bol napísaný Milanov dôchodok, zostal bez financií. Pomôžme Milanovi preklenúť toto náročné obdobie.

Volám sa Milan a v úcte si Vás dovoľujem poprosiť o pomoc. 18.7.2024 mi náhle zomrela maminka vo veku 89 rokov, ktorá sa o mňa denne starala od roku 1999, keď som vážne ochorel. Zákerná choroba, ktorou roky trpím, sa vola Vaskulopatia. 

Od roku 1999 trpím závažným ochorením s celý názvom: Generalizovaná vasculopathia v štádiu progresie s chronickým krvácaním. Nosím špeciálnu zdravotnú helmu a mám oviazanú celú tvár z dôvodu chronického krvácania. Choroba ma pripravila o zrak a má aj iné závažné komplikácie. Moja maminka sa o mňa denne starala do posledného dňa života. 18.7.2024 ma maminka náhle opustila vo veku 89 rokov. Všetci, čo ste nás poznali osobne v Liptovskom Mikuláši viete, že maminka bola stelesnený Anjel. Denne sme si kývali s vodičmi autobusov, sanitiek, smetiarov, autoškoli, VPS a vždy sa nám prihovárali ľudia pri našich prechádzkach.

Pohreb sa mi podarilo vyplatiť, no ostal som bez financií. Maminka bola osobitný príjemca môjho dôchodku a teraz sa musí vykonať zmena vo výplate môjho dôchodku priamo na mňa, čo trvá dlhší čas. V tejto dobe Vás v úcte prosím o pomoc, aby som mohol zaplatiť nájom, elektrickú energiu, aby som si moho kúpiť potrebé lieky, veci na ošetrovanie a vôbec všetko, čo človek poptrebujem pri mojej chorobe.

V roku 2010 ste nám mohli vidieť aj v relácii Modré z neba a isto si na nás pamätáte.

V úcte Vám vopred ďakujem, ak sa rozhodnete, že ma podporíte v týchto pre mňa tak ťažkých chvíľach.

Prajem Vám všetkým len to dobré a ostávam v úcte Milan

Aktualizácie

Poďakovanie23. sep 2024

Milí darcovia, 

ďakujem veľmi pekne za Vaše dary, sú pre mňa v tejto situácii veľmi potrebné. Vzhľadom na to, že sa stále ozývajú darcovia, ktorí by mi radi pomohli, navýšili sme opäť sumu, aj z toho dôvodu, že moja choroba vyžaduje neustálu zdravotnú starostlivosť, ktorá je finančne náročná.

Za Vašu pomoc Vám neskutočne ďakujem a nesmierne si to vážim.

Poďakovanie2. aug 2024

V hlbokej úcte zo srdca ďakujem všetkým dobrým ľuďom čo mi pomáhajú v tomto pre mňa tak náročnom čase. Nesmierne si vážim Vašej ľudskosti, ktorá mi denne pomáha ísť ďalej napriek strate milovanej maminky. Vďaka Vám zdolávam krôčik po krôčiku všetky prekážky. Ešte raz Vám v hlbokej úcte ďakujem.

Dovolil som si požiadať o navýšenie cieľovej sumy vzhľadom na to, že mi píšete na email a komentujete na facebooku, že mi chcete naďalej pomáhať. Čo sa vám vzhľadom na dosiahnutie pôvodnej sumy už nedá.

Financie budem využívať na denné potreby života pri mojej chorobe. Nákup liekov, poplatky za byt, elektrinu, nákup potravín, drogérie, nákup pomôcok. Nákup oblečenia a iných bežných potrieb, ktoré súvisia s mojou chorobou, napríklad špeciálny elektrický holiaci strojček, diktafón na prenos hlasovej syntézy do textu a podobne.

V úcte Vám v ľudia ľuďom všetkým ďakujem a veľmi si toho vážim.

S úctou a nesmiernou vďakou, Milan

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?