Menu

Pomoc pre Silvinku, ktorá má okrem rázštepu chrbtice aj iné vážne diagnózy

Trvanie výzvy: 24. júla 2024 - 24. júla 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Prosím o pomoc s úhradou sanácie zubov, zdravotníckeho materiálu a pomôcok

Príbeh

Pomoc pre Silvinku, ktorá má okrem rázštepu chrbtice aj iné vážne diagnózy

Zuzka je maminou štyroch krásnych dievčat. Dcérka Silvia má rázštep chrbtice, k čomu sa postupne pridávali aj ďalšie diagnózy. Jej zdravotný stav poznačil aj kvalitu obličiek, pričom jednej z nich hrozí odňatie. Silvinka má aj problémy s chrupom. Okrem toho, potrebuje neustále rehabilitovať. Všetko je to pre maminu, ktorá je na deti sama, finančne náročné. Pomôžme im uhradiť potrebnú zdravotnú starostlivosť.

Milí darcovia, podporovatelia.

Som mamou štyroch dievčat, o ktoré sa starám po rozvode sama. Najstaršia dcéra je gymnazistka, t.č. nastúpi do 3.ročníka. Jej dvojička Silvia sa narodila s rázštepom chrbtice a je na vozíčku. Mladšie dvojičky nastupujú na 2.stupeň ZŠ.

Najmladšia dcérka má kardiologický problém – prolaps mitrálnej chlopne, ktorý sám osebe nie je veľmi vážny, no v kombinácii s novozistenou diagnózou myopatiou to je zložitejšie. Preto sa snažím jej kolagén dopĺňať pomocou dostupných prípravkov pre deti z lekárne. Musí často rehabilitovať, kvôli náchylnosti k skolióze. 

Ako som spomínala dcéru Silviu, má niekoľko pridružených diagnóz. K rázštepu chrbtice postupne pribúdali diagnózy, ako hydrocefalus – vodnatieľka mozgu, zápal mozgových blán, ktorý jej celkovo zhoršil hybnosť dolných končatín, megaureter, následné zápaly obličky. Silvia mala týchto zápalov 15, čo kvalitu jej obličky poznačilo natoľko, že jej hrozí jej odňatie a z pravej obličky jej urobia vývod cez brušnú stenu, aby sa odľahčila od prípadných zápalov. Keďže je dcéra vozíčkarka, potrebuje asistenciu, a preto som na opatrovateľskom príspevku. Keď pôjde na zákrok, doprovod si musí hradiť pobyt a stravu sám, čo počas cca 2- 3 týždňov nie je malá suma.

Okrem problémov s obličkou má Silvia problém aj s chrupom. Od malička berie profylaktickú liečbu, ktorá ju chráni od vážnejších priebehov zápalu obličky. No pre jej zuby tieto tabletky nie sú prínosom. Má zvýšenú kazivosť zubov a v kombinácii jej ľahkého mentálneho postihnutia - je tzv. nespolupracujúca pacientka. Jej ošetrenie zubov je možné iba v narkóze. Toho času mala podstúpiť zákrok, no dostala virózu, preto sa presunul. Aj na túto liečbu budeme musieť vynaložiť nemalé finančné prostriedky.

K Silviinej diagnóze patrí aj inkontinencia. Moč jej odvádzam intermitentným cievkovaním každé 4 hodiny, no medzi cievkovaniami moč neudrží, podobné je i so stolicou. Poisťovňa prepláca iba polovicu množstva plienok, ktoré potrebuje. Tri balíky mesačne jej tak musím dokupovať. Okrem toho musíme pred cievkovaním používať dezinfekciu, ktorú nemáme na predpis. Podložky pod chorých, vitamíny, potreby na hygienu....Dôležitou súčasťou je aj rehabilitácia, na ktorú sú potrebné pomôcky, ako valce, kliny, lopty, ktoré sú nie vždy preplácané poisťovňou.

Za každú pomoc Vám zo srdca ĎAKUJEME.

Aktualizácie

Novinka viróza3. okt 2024

 Náš včerajší termín sanácie zubov žiaľ prekazila viróza. Silvinka nemôže mať ošetrenie v narkóze, ak nie je zdravá minimálne 2 týždne pred operáciou. Dievčatá nastúpili do škôl a podonášali bacily, čo nám skomplikovalo našu výpravu za zdravým a neskôr aj krajším úsmevom. Ruku k tomu priložilo aj nestále a po tých teplotách, dosť chladné počasie. Silvinka sa pritom tak tešila ... Nič sa nedá robiť, iba dúfať, že ten ďalší termín nám žiaden bacil a ani iná príhoda nepokazí. Držte nám palce.

Všetkým darcom úprimne ĎAKUJEME za doterajšiu pomoc a veľmi nám pomôže, ak sa rozhodnete nám pomáhať aj naďalej.


Novinka - máme termín12. aug 2024

Milí priatelia a podporovatelia. 

Chcem sa Vám pochváliť, že mám nový termín, kedy mi opravia moje pokazené zuby. Už začiatkom októbra. Verím, že všetko pôjde ako po masle, a dúfam, že časom sa dočkám aj krásneho úsmevu, keď mi doplnia chýbajúce predné zuby. 

Všetkým darcom zo srdca ĎAKUJEM, lebo aj vďaka Vám som bližšie krásnemu úsmevu.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?