Menu

Mimoriadna situácia v obci Mníšek nad Hnilcom v dôsledku povodni

Trvanie výzvy: 9. júla 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

zmierniť enormné škody, ktoré prívalová povodeň spôsobila

Príbeh

Mimoriadna situácia v obci Mníšek nad Hnilcom v dôsledku povodni

V obci Mníšek nad Hnilcom sa od včera, dňa 8.7.2024 pasujú s enormnými škodami spôsobenými nárazovým, silným dažďom, ktorý spôsobil prívalové vody a mal za následok mnohé, zatiaľ nevyčísliteľné škody. Dobrovoľní hasiči neúnavne so všetkými potrebnými úkonmi pomáhali a pomáhajú, napriek tomu, zostala po prívalovej povodni veľká spúšť. Pomôžme obci Mníšek nad Hnilcom vyrovnať sa s touto nečakanou udalosťou.

Včera, dňa 8.7.2024 sa oblasťou Hnileckej doliny a Gelnice prehnala prívalová povodeň, ktorá narobila nesmierne škody. Obcou sa prehnala búrka, ktorú sprevádzal silný vietor a výdatný dážď. Následkom boli popadané stromy a vyliate miestne potoky, čo spôsobilo škody rôzneho rozsahu. Obec Mníšek nad Hnilcom kvôli tejto nečakanej situácii vyhlásila v ten deň mimoriadnu situáciu.

Povodeň spôsobila v obci nesmierne škody, miestna komunikácia zostala úplne zničená. V zasiahnutej časti sú zničené aj všetky priepusty k rodinným domom. Dobrovoľní hasiči v plnom nasadení odčerpávajú vodu a vynášajú blato z dvorov a pivníc - v niektorých prípadoch aj z obytných priestorov. Došlo i k poškodeniu strechy jedného z rodinných domov, či prerušeniu dodávky elektriky.

Sú to naozaj enormné škody, ktoré budeme musieť v našej obci postupne opravovať a riešiť, preto za každú pomoc Vám budeme nesmierne vďační.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?