Menu

Pomôžme vdove Gabriele s dvoma synmi, ktorej nedávno zomrel manžel a zostala na všetko sama

Trvanie výzvy: 16. júla 2024 - 16. júla 2025

Cieľ výzvy

Prosba o finančný príspevok pre vdovu pani Gabiku, ktorá je na invalidnom dôchodku a zostala sama na výchovu tretiaka Lukasa a deviataka Nikolasa.

Príbeh

Pomôžme vdove Gabriele s dvoma synmi, ktorej nedávno zomrel manžel a zostala na všetko sama

V mene pozostalej rodiny Marcinkovej, ktorá tragicky prišla o svojho manžela, otca, syna, brata a príbuzného Miroslava Marcinka, sa cirkevný zbor ECAV Lazy pod Makytou obracia na ľudí dobrého srdca o finančnú výpomoc pre vdovu Gabrielu so školopovinnými synmi Lukasom a Nikolasom. Pomôžme vdove, ktorá zostala na všetko sama.


Miroslav Marcinko sa narodil v roku 1974 v Považskej Bystrici. Základnú školu navštevoval v Lazoch pod Makytou. Začal sa učiť za tesára, ale po úraze v tínedžerskom veku zostal na invalidnom dôchodku. 
Do stavu manželského vstúpil s Gabrielou N. v roku 2010 v Lazoch pod Makytou.
Gabriela bola takisto na invalidnom dôchodku. Narodili sa im synovia Nikolas, ktorý ide do deviatej triedy ZŠ a Lukas, ktorý bude tretiakom.  
Rodina žila v skromných podmienkach, napriek tomu s láskou a porozumením. Rodičia v rámci svojich možností podporovali rozvoj výtvarného nadania u staršieho Nikolasa a rozvoj športového talentu u mladšieho Lukasa. Dbali na ich školskú dochádzku. Venovali sa im, aby im nič nechýbalo a napredovali...
Miroslav Marcinko pracoval ako strážnik a kurič. K jeho záľubám patrilo vyrezávanie z dreva. Zhotovoval krásne hračky, ozdobné predmety, či šperkovnice, ktoré prinášali radosť v púchovskej doline a okolí.
Miroslav miloval svoju rodinu, podporoval rozvoj umeleckého i športového talentu svojich synov, bol pracovitý a v spoločnosti obľúbený.
Po jeho tragickej smrti zostali jeho manželka Gabika a školopovinní synovia vo finančne náročnej situácii.
Žiaľ, zdravotný stav pani Gabiky je taký, že jej nedovoľuje nájsť si prácu a plnohodnotne sa zamestnať.
Keďže dlhé roky poznáme rodinu Marcinkovú, zodpovedne a s čistým svedomím sme mohli vyhlásiť v našich Lazoch pod Makytou finančnú zbierku v miestnom evanjelickom cirkevnom zbore, rímsko-katolíckej farnosti i miestnej základnej škole. Doteraz na účet pani Gabiky prispeli i šľachetní ľudia z okolia i podnikatelia z púchovskej doliny.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?