Menu

Pomôžme Ninke, aby mohla absolvovať potrebné rehabilitácie, ktoré jej pomáhajú postaviť sa na nohy

Trvanie výzvy: 21. júna 2024 - 21. júna 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Získanie financií na ozdravenie Ninky, najmä na rehabilitácie

Príbeh

Pomôžme Ninke, aby mohla absolvovať potrebné rehabilitácie, ktoré jej pomáhajú postaviť sa na nohy

Ninka má sedem rokov a od malička bojuje s viacerými zdravotnými problémami, ktoré sa týkajú najmä dolných končatín a ich vývoju. Z vozíčka sa pomocou intenzívnych rehabilitácií dostáva pomaly na nožičky, no musí pokračovať v rehabilitáciách, aby mohla stále napredovať. Pomôžme Ninke, aby mohla absolvovať potrebné rehabilitácie.

Ahojte kamaráti ! 

Volám sa Ninka, mám sedem rokov a v septembri si sadnem do školskej lavice. 

Mohla by som povedať, že som ako moji ostatní rovesníci, ale žiaľ to tak nie je. Bohužiaľ, osud mi do vienka zdravie nepridelil. Od narodenia bojujem s rôznymi zdravotnými problémami. Narodila som sa s PEC (konskými) nožičkami a vykĺbeným bedrovým kĺbom. Neskôr sa k mojím diagnózam pridružila paraparéza a zriedkavá genetická chromozómová imbalancia. A keby mi to náhodou nestačilo, trpím aj  hypotóniou. Moji ošetrujúci lekári, ako aj moji rodičia, spravili všetko, čo bolo v ich silách, aby som sa uzdravila. Počas môjho krátkeho života som bola desať krát uspavaná a mám za sebou štyri operácie. Zatiaľ, kým sa moji kamaráti veselo hrali a chodili do škôlky, ja som chodila po nemocniciach a rehabilitačných centrách. Aj napriek tomu, že som sa začala pohybovať oveľa neskôr, ako moji rovesníci, myslím si, že sa uberám dobrým smerom. Aj keď vozíček ešte potrebujem, dokážem už pekne "chodiť" aj po vlastných nožičkách. Aby sa môj zdravotný stav zlepšoval, potrebujem pravidelné rehabilitácie. 

Ak máš čas a záujem, moju cestu si môžeš pozrieť na nižšie priloženom videu.

Ďakujem každému, kto si to prečítal a myslel na mňa s láskou ...

Aktualizácie

Ďakujeme veľmi pekne ...9. okt 2024

Ahoj kamaráti!Ninke sa v septembri začala nová etapa života, stala sa prváčkou. Asi každé dieťa ide s maličkou dušičkou prvé dni do školy, ale pre Nini to muselo byť pre jej pohybový hendikep ešte ťažšie. Všetko záležalo na prvých dňoch, ako deti Ninku prijmú a ako sa začlení do nového kolektívu.Prvý deň sme to vnímali asi tak, že si Ninku pre jej vozík prezreli tak deti, ako aj dospelí. Ale ako ubiehali dni a plynul školský rok, zostali len kamarátske úsmevy.Nina chodí do školy s nefalšovanou radosťou. Má milých spolužiakov, ktorí ju medzi seba prijali a sú jej nápomocní. Triednu učiteľku, vychovávateľku aj asistentov Ninka zbožňuje.Najlepšie by bolo, keby to takto pokračovalo celý školský rok ako v septembri, ale to nejde. Ninka musí popri škole pokračovať aj v rehabilitáciách.Ninke sa kvôli začínajúcej sa skolióze so školou začal aj plavecký krúžok, o ktorom veríme, že jej prospeje.Prajeme Vám všetkým dobré zdravie!

Poďakovanie 5. sep 2024

Chcela by som sa v mene celej rodiny poďakovať za doterajšie príspevky pre Ninku. Veľmi pekne ĎAKUJEME s celého srdca.

Ďalšie informácie

Facebook
Zdravie pre Ninku

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?