Menu

Pomôžme Andrejkovi so závažným psychomotorickým zaostávaním, absolvovať potrebné rehabilitácie

Trvanie výzvy: 6. júna 2024 - 31. mája 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zabezpečiť pre Andrejka rehabilitácie, stimulačné terapie, zdravotné a kompenzačné pomôcky.

Príbeh

Pomôžme Andrejkovi so závažným psychomotorickým zaostávaním, absolvovať potrebné rehabilitácie

Zlé prietoky v tehotenstve a zdravotné komplikácie mali za následok, že sa Andrejko narodil skôr a prvé týždne musel byť napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. K tomu sa pridružil zápal pľúc a sepsa a Andrejko bol vo vážnom ohrození života. Andrejkovi veľmi pomáhajú rehabilitácie, ktoré sú však finančne náročné. Pomôžme mu ich absolvovať.

Kritické prvé dni života spôsobili vážne zdravotné problémy. Po USG mozgu mu bolo zistené aj krvácanie do mozgu a cysta, ktorá je tam dodnes. 

Andrej strávil 58 dní v nemocnici, aby zachránili čo sa dalo. Všetky komplikácie a ochorenia, ktoré mu zistili, znamenajú pre neho potrebu neustálych a intenzívnych rehabilitácii a podporných terapiíí. 

Potrebuje trénovať zrak, sluch, jemnú aj hrubú motoriku. Na svoj vek má závažné psychomotorické vývojové zaostávanie. Pravidelným denným cvičením sa zdokonalil v opore rúk a pri ležaní na brušku zdvíha hlavičku aj stabilita sa podstatne zlepšila. Dokonca si začína uvedomovať svoje rúčky a prichádza na to, na čo všetko ich môže použiť.

K všetkým problémom sa ešte pridala v septembri minulého roka epilepsia /Westov syndróm/. Samotná medikácia i bežné respiračné ochorenie brzdia potrebné napredovanie.

Ako každú rodinu, aj tú Andrejkovu, ochorenie veľmi zaskočilo a snažia sa mu pomôcť v čo najväčšej miere. Mnohé terapie a rehabilitácie však nie sú hradené zo zdravotného poistenia a práve tie mu pomáhajú najviac. Berú do úvahy všetky jeho potreby a stimulácie sú dávkované postupne. 

Preto sa obraciam na Vás, darcov a ľudí so srdcom na správnom mieste, o pomoc pri podpore Andrejka.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?