Menu

Pomôžme Alexkovi zabezpečiť terapie a špeciálne pomôcky

Trvanie výzvy: 12. júna 2024 - 12. júna 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

terapie, špeciálne pomôcky a vitamínové doplnky

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Alexkovi zabezpečiť terapie a špeciálne pomôcky

Alexko je vysmiaty a šikovný chlapček s diagnózou Autizmu. Od prvej diagnostiky chodí pravidelne na terapie, ktoré sú veľmi finančne náročné spolu so špeciálnymi pomôckami, s ktorými pracuje denne v domácom prostredí popri terapiách. Pomôžme Alexkovi zabezpečiť finančne náročné, no nevyhnutné terapie a pomôcky.

Alexko je úžasný chlapček milujúci zvieratká, prírodu, rád sa učí nové nové veci, miluje knihy a čas strávený vonku, kde sa môže hrať svojím spôsobom a pozorovať dianie okolo seba. Veľmi rád pozoruje deti, či prírodu, keď pofúkne vietor a hýbu sa listy, hrať sa s kamienkami alebo pozorovať zvieratká. 

Alexkovi diagnostikovali vo veku 2.5 roka diagnózu detský autizmus, v tom čase plne neverbálne dieťa nerozumel nám, nekomunikoval, porozumenie mal veľmi slabé.... Vďaka pravidelným terapiám a denno dennej práce aj prispôsobeniu domáceho prostredia, napredoval, začal rozprávať, komunikovať s nami, aj porozumenie sa zlepšilo za čo sme neskutočne vďační. Reč samozrejme stále nie je plynulá a plne zrozumiteľná, ešte nás čaká dlhá a náročná cesta neustálej práce a učenia sa dalších slov a správneho spôsobu reči, ale nevzdávame sa a pracujeme stále.

Alexko má stále veľký strach z rôznych zvukov okolia v bežnom živote, ako sú motorky, výkonné autá, vŕtačka a podobne. V tom sa mu snažíme pomáhať špeciálnymi terapiami Jias a používaním ochranných slúchadiel v hlučnom prostredí, či vyhýbanie sa príliž hlučným miestam, ak je to možné.

Alexko ma aj oslabenú jemnú a hrubú motoriku, čím sa snažíme tiež pravidlne cvičiť a pracovať na zlepšení.

Alexko je dieťa s neskutočnou energiou a túžbou pracovať na sebe a chcieť sa učiť, nielen my, ale aj on sám ma veľkú radosť, keď sa mu niečo podarí, čo mu predtým nešlo, aj preto sa snažíme mu dopriať čo najviac pomoci formou terapií, pomôcok, hľadaním alternatív na správne riešenie situacií, ktoré nastanú, ale aj v komunikácii a tým mu v čo najväčšej možnej miere ulahčiť fungovanie v našom svete.

Aktualizácie

Ďalšia diagnóza ktorá prišla úplne nečakane a to epilepsia 29. aug 2024

Medzi časom dňa 20.8.2024 dostal Alexko silný záchvat potom ako večer zaspal a odišla som z izby v priebehu par minut som začula chrčanie a ked som rýchlo išla skontrolovať malého chrčal dusil sa nevnímal vôbec musela som ho počas volania na zachranku zachranovať naštastie sa my to podarilo do prichodu sanitky ktorá nas hned odviezla do nemocini vramci okresu a hned na druhy den ráno nas previezli do druhej nemocnici tam sme boli niekolko dni a spravili malému veľa vyšetreni ako magneticku rezonanciu lumbalnu punkciu obe v narkoze aj eeg kde sa zistila a potvrdila diagnoza epilepsia... 

Ďalšia diagnóza a rediagnostika 23. júl 2024

Alexko bol nedávno na rediagnostike opäť u najväčšej odborníčky a to u pani Jánošíkovej je to klinická psychologička potvrdila nám detský autizmus ktorý Alexkovi ostáva a pribudla aj hyperkineticka porucha správania čo je ADHD preto ťažšie udrží pozornosť pri dlhšej aktivite či učení sa...  Ale pracujeme na tom aby sme mu to v čo najväčšej miere uľahčili a pomohli mu aj keď to má náročnejšie veľmi rád pracuje vramci terapii a učí sa nové veci je úžasný a šikovný. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?