Menu

Pomôžme Emke rehabilitovať po náročnej operácii chrbtice, ale i nájsť Emke, mamke i babke nový domov

Trvanie výzvy: 5. júna 2024 - 31. mája 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zabezpečiť pre Emku potrebné rehabilitácie, terapie, ale aj bývanie.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Emke rehabilitovať po náročnej operácii chrbtice, ale i nájsť Emke, mamke i babke nový domov

Emka má diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu a jej psychomotorický vývoj nie je rovnaký ako u jej rovesníkov. Okrem zdravotných problémov jej mamka musí riešiť aj hrozbu straty strechy nad hlavou. Keď je rodič so všetkými starosťami a nákladmi na choré dieťa sám, je to náročné nie len finančne, ale aj psychicky. Pomôžme Emke a jej mamine a tiež babke, s ktorou žijú, úspešne bojovať s touto náročnou situáciou.

Emka a jej mamka sú momentálne veľmi finančne vyčerpané z Emkinej operácie chrbtice a miechových koreňov, ktorú Emka podstúpila minulý rok, avšak to na úspech nestačí. Teraz musí začať intenzívne cvičiť, aby sa stav znova nezačal zhoršovať a nebola potrebné ďalšia operácia.

Otec svoju rolu nezvládol a nechal obe dievčatá nech sa s ochorením Emky trápia samé.  Nepomáha, nestará sa, neplatí ani povinné výživné. Mamka sa snaží pomocou súdu získať pre Emku čo jej patrí, ale je to veľmi zdĺhavý a náročný proces.

Z rozpočtu, ktorý majú na bývanie a žitie, si nevedia dovoliť viac ak 1 hodinu cvičenia s fyzioterapeutom týždenne, a to je strašne málo.  Emka potrebuje v najbližších 6 mesiacoch na sebe veľmi veľa pracovať a pravidelne cvičiť aby bola čo najviac samostatná a mohla pokračovať v škole, kde sa jej veľmi páči a dosahuje pekné výsledky. 

Tento mesiac ich zastihla aj ďalšia katastrofická správa. V byte, ktorý mali prenajatý nemôžu ostať bývať. Majiteľ sa ho rozhodol predať a tak ostali 3 ženy /mamka s Emkou a babkou/ a malým psíkom s hrozbou straty domova pred ďalšou ťažkou výzvou. 

Emka potrebuje pravidelne rehabilitovať a trénovať, ale aj niekde bývať. Bez pomoci ľudí s dobrým srdcom, nebudú môcť pre Emku zabezpečiť potrebné terapie a cvičenia, a hlave strechu nad hlavou. 

Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnete pomôcť práve Emke s rodinou.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?