Menu

Pomôžme Alexovi pri potrebných rehabilitáciách, ktoré sú neoceniteľným prínosom v jeho napredovaní

Trvanie výzvy: 5. júna 2024 - 31. mája 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zabezpečiť finančné prostriedky na liečbu pre Alexa - rehabilitácie, terapie, stimulačné program, zdravotné pomôcky.

Príbeh

Pomôžme Alexovi pri potrebných rehabilitáciách, ktoré sú neoceniteľným prínosom v jeho napredovaní

Alex je jeden z "malíčkov" - predčasne narodených detí, ktoré už od prvého nádychu musia bojovať o svoje miesto medzi nami. Svoj boj pri narodení vyhral, ale dôsledky komplikácii si ponesie celý život. Okrem diagnózy DMO, má aj ďalšie pridružené zdravotné problémy. Alex potrebuje intenzívne rehabilitácie, terapie či rehabilitačné pomôcky, aby mohol postupnými krôčikmi napredovať. Pomôžme mu s jeho potrebami.

Alex si počas 4 dlhých mesiacov strávených v nemocnici prešiel všetkým možným (3 mesiace bol na umelej pľúcnej ventilácii, sepsa - otrava krvi, febrilné kŕče a iné). Neskôr, po prepustení z nemocnice, podstúpil operáciu obojstrannej hernie a operáciu očí. Rehabilitovali sme hneď po prepustení z nemocnice, najprv podľa Vojtu, neskôr Bobath koncept a teraz Therasuit, ktorú Alex najlepšie znáša.

Nedokáže toho veľa (pretočí sa len na bruško), ale v špeciálnom obleku dokáže postáť, udrží sa v šikmom sede a chvíľku aj v pozícii na štyroch. Alex je moje slniečko. V jeho očiach je veľké šibalstvo a na tvári nikdy nemiznúci úsmev. Každé ráno, keď sa na mňa šibalsky usmeje, hneď je deň krajší. Ma rád prítomnosť detí a s pozornosťou ich sleduje. 

Pokroky prichádzajú pomaly, ale sme nesmierne radi, že prichádzajú. Vieme, že úplne zdravý už nikdy nebude, ale našou najväčšou snahou je, čo najviac ho priblížiť k zdravým deťom, pomôcť mu vyjadriť svoje pocity, potreby, aspoň úsmevom a pohľadom s ľuďmi komunikovať.  

Tento rok nás však zaskočil ťažký epileptický záchvat, po ktorom sme skončili v nemocnici, a veľa vecí sa učíme odznova. My sme však obaja vytrvalí a odhodlaní bojovať za každý čo i len malý pokrok. 

Na Alexovú starostlivosť som ostala už sama a tak pomoc od darcov je pre nás neoceniteľná a niekedy jedinou cestou ako pokračovať. 

Preto budeme s Alexom nesmierne vďační a šťastní, ak nám pomôžete v neľahkom boji s Alexovým ochorením. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?