Menu

Predčasniatka Marek a Matej bojujú o svoje zdravie

Trvanie výzvy: 5. júna 2024 - 31. mája 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pravidelná a intenzívna rehabilitácia, nákup pomôcok a absolvovanie terapií.

Príbeh

Predčasniatka Marek a Matej bojujú o svoje zdravie

Predčasniatka Marek a Matej sa narodili v 27 týždni tehotenstva. Nevážili ani toľko, čo vrecúško cukru. Boli maličkí, ale o to viac veľkí bojovníci. Teraz majú 3 roky a viaceré diagnózy, s ktorými musia bojovať. Ide najmä o diagnózu DMO a zaostávanie v psychomotorickom vývoji. Pre svoje napredovanie potrebujú intenzívne rehabilitácie. Pomôžme chlapcom napredovať.

Dva mesiace na JIS-ke a pomalá adaptácia v domácom prostredí hovorili o tom, že síce sme vyhrali boj o život pri pôrode, ale s rôznymi problémami budeme bojovať celý život. 

Ako prvý problém prišla diagnóza DMO - detská mozgová obrna, spastická diparéza na dolné končatiny. Čo preložené do normálnej reči znamená, že naše nôžky nás nepočúvajú ako by mali a musíme neustále rehabilitovať. Tým, že budeme rásť, tak naše nôžky budú prechádzať rôznymi problémami a tak to bude boj na dlhšie. 

Ale ako sme rástli, tak sa nám pridružil iný problém a to zaostávanie v psychomotorickom vývoji. Predsa len to skoré narodenie zanechalo na našom centrálnom nervovom systéme svoje škody.  

Čoskoro budeme mať 3 narodeniny a my sa stále a neúnavne snažíme trénovať našé telíčka a hlavičku, aby sme sa čo najivac priblížili naším rovesníkom. Potrebujeme intenzívne a pravidelne rehabilitovať a absolovať rôzne terapie, ktoré však zdravotná poisťovňa neuhrádza. 

Bez pomoci Vás, ľudí s dobým srdcom, to nezvládneme, a preto Vám vopred ďakujeme za podporu.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?