Menu

Pomôžme matke a jej štyrom deťom zabezpečiť zdravotnú starostlivosť pre syna a živobytie pre rodinku

Trvanie výzvy: 8. júna 2024 - 8. júna 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Nájomne, potraviny, nábytok, hygiena, veci do domácnosti, kontrolné pobyty všetko s tým spojené

Príbeh

Pomôžme matke a jej štyrom deťom zabezpečiť zdravotnú starostlivosť pre syna a živobytie pre rodinku

Klaudia je matka, samoživiteľka štyroch detí. Najstarší je ZŤP. Pred pár rokmi mu vyoperovali v zahraničí nádor na hlave, ktorý mu spôsoboval epileptické záchvaty. Momentálne je stabilizovaný, ale stále má aj epileptické záchvaty aj ďalšie zdravotné problémy. Mladší syn je momentálne vo vážnom stave, v ohrození života v nemocnici v Bratislave na Kramároch. Mamina potrebuje finančnú pomoc na zdravotnú starostlivosť, nájom i veci v domácnosti. Pomôžme jej to zabezpečiť.

Milí navštevovatelia portálu.

Napíšem vám pár riadkov na priblíženie nášej situácie. Momentálne mám mladšieho 13 ročného syna, v nemocnici v Bratislave na Kramarách. Zlyhávalo mu srdce, má obojstranný zápal plúc, sepsu a gastritídu..Všetko na kope. Som už zúfala zo všetkého. Veľký strach čo nás ešte čaká.. Keď jednému synovi sa polepší a je zdravotne stabilizovaný, tak sa stane toto.. Ešte horšie, že syn je v ohrození života.. Nie je nič horšie ako bolesť matky, ktorá čaká a verí v boží zázrák.. Začnem asi tým, že som matka samoživitelka štyroch detí. Najstarši je ZŤP. Štyri roky dozadu najstaršiemu synovi diagnostikovali epilepsiu tetániu. A tým všetkým sa vlastne začal náš boj..Chodili sme od lekára k lekárovi, ktorí sa snažili nájst pre syna vhodné antiepileptiká robili vyšetrenia, celý kolobeh trval dva roky no bez úspechu. Záchvat za záchvatom, ktorý mu ničil mozog. Aj lieky, ktoré mali mnoho vedlajšich účinkov. Ani sme nežili. V tej dobe sa syn bál sám aj na wc ísť, či osprchovať, aby nedostal záchvat v kúpelni a neublížil si tak, že skončí na vozíku alebo aj ešte horšie. Syn bol v takej depresie zo strachu, že skončil na psychiatrii. A vtedy som začala obvolávať Ba Kramáre, či by syna nemohli hospitalizovať za účelom zistenia príčiny každo denných záchvatov. Chvála bohu nám pani primárka povedala, že môžme príst, a že urobia sériu vyšetrení a skúsia synovi pomôct. A pri MR bolo zistené, že syn má nádor na mozgu a ten robí galibu. Vedela som, že v Prahe robia epileptochirurgické zákroky, takže som obvolala všetko čo sa dá, a zazrákom sme išli do Prahy na hospitálizaciu, či by bolo možné syna operovať. Kedže zistili, že syn je farmakorezistentný, bola možna operácia. Boli tam samozrejme veľké riziká, ale bola nádej, že ked ho zoperujú, sa zbaví záchvatov. Tak sa stalo, boli sme mesiac v Prahe a syn má za sebou dve vážne operácie, ktore dobre dopali. Syn je momentálne stabilizovany a berie stále lieky. Žial záchvaty mali naňho zlý dopad. Lebo mu zničili čast mozgu, má spomalene reakcie a myslenie. Trpí duševnou poruchou, má problémy s chrbticou a veľa iného.. Bývame v prenájme, na ktorý ide skoro celý opatrovatelský príspevok, ktorý na syna poberám, kedže sa oňho starám 24hod denne. A už nám ledva ostáva na zakládne potraviny. Kedže syna operovali v Prahe na kontrolné pobyty chodíme tam. Isté veci okolo toho si musime uhradit žial sami. Chodíme aj do Ba na časté kontroly neurológovi a tam kam nám treba. Preto vás touto cestou veľmi vrúcne prosim o vašu pomoc, aby som mohla zabezpečit synovi zdravotnú starostlivost a na živobytie pre všetky moje štyri deti. Verím, že vám naša situácia nebude ľahostajná a dobrí ľudia nám pomôžu. Potrebovali by sme aj nový nábytok a veci do domácnosti kedže sa nám opotrebovali. Kedže sme si v živote preskákali veľa zlého, pochodili krízove centrá, boli aj na ulici a teraz mladši syn zle...tak verim pánu bohu, že všetko dobre dopadne..

ĎAKUJEM VŠETKÝM, KTORÍ SI ČO I LEN PREČÍTALI MOJE RIADKY...

Aktualizácie

Pomoc pre moje deti6. sep 2024

Dobrý deň vám želám.

Moja prosba je hlavne pre moje deti, ktoré potrebujú pomoc. Bez vašej pomoci neviem a nedokážem zabezpečiť deťom to čo potrebujú. Žiaľ, kedževnemôžem pracovať, kedže sa starám o syna ZŤP 24hod denne. Uhradím nájomné, základné potreby a už všetko ostatné, čo treba len vďaka vám a vašej pomoci a portálu ludia ludom, by sme zvládli a prežili toto náročné obdobie. Ale viem že je veľa dobrých ľudí, ktorým nie sme ľahostajní. Ďakujem vám.

Pomoc pre moje deti 7. aug 2024

Dobrý deň vám želám.

Máme veľmi náročne obdobie.Chcem vás poprosiť o vašu pomoc .Bez vás to nezvládneme .Neviem či mám ešte veriť že príde čas keď bude lepšie .Lebo všetko je tak komplikované a veľmi ťažké.Bez finančnej podpory sa človek v tomto krutom svete nepohne nikam.

Vrúcne vás prosím o vašu pomoc8. júl 2024

Moja prosba je pre moje milované deti. Máme ťažké a náročné obdobie, pre ktoré sa mi ťažko hľadajú slová. Neviem čo povedať, iba to, že vás veľmi a vrúcne prosím o vašu pomoc. Netuším a neviem ako toto zvládneme iba zázrakom a spolu s dobrými ľuďmi sa toto dá zvládnuť. Zdravie je prvoradé, keď ho deti nemajú, to je najhoršie. Rodič by všetko za to dal, len aby boli zdravé.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?