Menu

Pomôžme malej Aničke absolvovať rehabilitáciu v Adelli v Piešťanoch a delfinoterapiu

Trvanie výzvy: 12. apríla 2024 - 12. apríla 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Vyzbierané peniažky použijeme na zaplatenie potrebných rehabilitácii do ADELI Medical Center Piešťany, keďže nám jedna nadácia schválila príspevok na rehabilitáciu do Adelli tak potrebujeme ešte polovicu sumy a delfinoterapiu

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme malej Aničke absolvovať rehabilitáciu v Adelli v Piešťanoch a delfinoterapiu

Anička je veselé dievčatko, no trpí viacerými diagnózami ako je epilepsia s genetickou mutáciou génov, detský autizmus, vývinová porucha rečí a ďalšie. Na to, aby mohla napredovať by je pomohli rehabilitačné cvičenia, terapie v Adelli v Piešťanoch a delfinoterapia. Pomôžme Aničke posúvať sa vpred.

Ahojte volám sa Anička  mám 7 rokov a bývam v Letanovciach, mám ešte mladšiu sestru Viktóriu. 

Narodila som sa ako prvé novoročné dieťa  2017 v Poprade. Bola som ešte malé bábätko a začínala som spoznávať svet, mala som 19 mesiacov a dostala som prvý epileptický záchvat a začal sa rád vyšetrení. Napriek všetkému úsiliu mi lekári postupne diagnostikovali hypotonia dolných končatín, epilepsiu, detský autizmus s mentálny postihnutým, genetická mutácia dvoch génov, ktoré mi spôsobujú epileptické zachváty, vývinová porucha reči.

Som veľká bojovníčka, po dlhých rehabilitáciach som začala chodiť, ale neprejdem veľa, lebo si musím sadnúť moje nôžky nevládzu. Preto musím mať stále kočiar pri sebe.

Moji rodičia sa snažia, aby som čo najviac napredovala, a aby mi čo najviac uľahčili život a moja mladšia sestra je pre mňa vzorom, lebo ma motivuje, aby som napredovala.

Naštevujem špeciálnu materskú školu sv. Maximiliana Kollbeho v SP. Novej Vsi. Tri krát do týždňa po 4 hodiny. Okrem toho navštevujem logopediu v SP. Novej Vsi, Neurologicke vyšetrenia v Poprade, hipoterapiu v SP. Podhradii, kúpeľný pobyt v Kovačovej a ešte som chodila na terapie do terapeutického ihriska Janka TIJA v Poprade, ktorú sme ale momentálne ukončili.

Rodičia by ešte chceli vyskúšať neurorehabilitaciu v Adelli v Piešťanoch, aby som mala lepšiu chôdzu a viac vydržala chodiť a taktiež delfínoterapiu v Turecku, táto terapia by mi mohla veľmi pomoc aby som viac napredovala.

Len pre predstavu spomeniem náklady na terapie a rehabilitácie. 

Adelli Piešťany 3500 eur za 12dni plus náklady na dopravu, pričom mamka má známu v Piešťanoch, tak budeme ubytovani, tak za ubytovanie ušetríme peniaze.

Delfinoterapia 3100 eur za 10 dní, plus doprava, strava a ubytovanie cca 2500 eur  

Hypoterapia 15eur za 30 minút plus náklady na dopravu

Na koľko potrebujem 24 hodinovú opateru, tak moja mamka musí byť som mnou doma a poberá len opatrovateľský príspevok, celý rodinný príjem musí zabezpečiť môj otec. V dnešnej dobe je veľmi ťažké vyžiť z jedného príjmu a financovať rôzne terapie a rehabilitácie. Z tohto dôvodu mi moji rodičia založili občianske združenie Lepší život pre Aničku.

Väčšinu terapií si hradime vďaka 2 % z daní alebo z vlastných zdrojov. Bohužiaľ, zdravotné poisťovne nám s financovanim vôbec nepomáhajú o to viac si vážime každého jedného z Vás, ktorý sa rozhodol podporiť Aničku z celého srdca Vám ďakujeme.

Aktualizácie

Aničke sa začína dariť 21. júl 2024

Aničke sa  zlepšuje chôdza , i keď sú dní kedy sa jej chodí ťažko ale nevzdáva sa a bojujeme ďalej 

S Aničku je to ťažké, no bojujeme7. jún 2024

    Anička momentalne napreduje veľmi pomaličky, pomahaju  jej hipoterapie, začina nam opakovat zvuki, velmy ju zajimaju knihy, zapaja sa s detmi . 

Aničke pomáhajú terapie, povedala prvé slovo15. máj 2024

Naša Anička je ako bežec na dlhé trate; nevzdáva sa a terapie jej pomáhajú, niet nič krajšieho, ako keď vás dieťa, ktoré doteraz nehovorilo, osloví "mama". Verím, že Anička začne hovoriť viac a všetkým darcom ďakujeme za príspevky.

Anička napreduje začína sama papať 18. apr 2024

Anička napreduje začína papať musíme jej ešte trošku pomôcť ale je to lepšie 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?