Menu

Operácia Ulzibat pre Riška

Trvanie výzvy: 20. marca 2024 - 15. augusta 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Všetky finančné prostriedky budú využité na zákrok a rehabilitácie.

Autor výzvy

Príbeh

Operácia Ulzibat pre Riška

Riško bude mať 10 rokov a má DMO. Pravidelnou rehabilitáciou, terapiami a cvičením od malička sa posúva vpred. Jeho rodina vidí, že to zmysel má, preto chcú ďalej pokračovať a napredovať. A aj pomocou Ulzibatu zlepšiť chôdzu a stabilitu. Pomôžme Riškovi zabezpečiť potrebnú operáciu a rehabilitácie.

V 34 týždni tehotenstva sa nám predčasne narodil prvý synček Richard. Narodil sa prirodzene a vyzeralo to, že po prevoze do Košíc, všetko zvládne bez vačšej pomoci. Dýchal samostatne a bol bez komplikácií. Po prepustení domov bol sledovaní vo všetkých potrebných ambulanciach, ako predčasne narodené dieťa. Mal nárok zaostávať, vraj. Ale v Riškovom ôsmom mesiaci sme si sami povedali, že nie, že musíme začať cvičiť a pomocť mu v tom, čo nejde prirodzene samo.

Nepretáčal sa, nesedel samostane a celkovo sme vnímali, že nie je živý, ako by mal byť. A tak sa začal proces vyšetrení, rehabilitácií, terapií, aby sme sa posúvali vpred. Prešli sme si Vojtovou metódou a neskôr sme pokračovali v cvičení Bobathu. Po Riškovom roku sme sa presťahovali do Prešova, aby sme mali blízko súkromné centrum Svetielko, kde sme rehabilitovali a rehabilitujeme do dnes. Videli sme pokroky a vedeli sme, že musíme pokračovať ďalej, aby bol Riško samostatný a dobiehal vo všetkom rovesníkov.

Samostatná chôdza bola v troch rokoch, bez opory. Ale bolo neista, nestabililná, stále pod našou kontolou. Neskutočne sme a tešili, že to naozaj Riško dokázal, že môže a vie robiť kroky. Ale to bol začiatok cesty, kedy sme začali samostatné kroky trénovať a učiť sa, aby to bolo správne. Navštevujeme ortopédiu a neurológiu, aby sa nohy a tiež nervová sústava vyvíjali správne. Nie je to len o chôdzi a nôzkach, je to o celom tele. Prepojení nervovej sústavy a tela.

Preto stále, už 9 rokov rehabilitujeme. Využívame aj podporné terapie a rôzne iné možnosti cvičení. Riško je šikovný, múdry a urozprávaný chlapček. Navštevuje základnú školu, je druhák. Potrebuje však pomoc a asistenta, aby všetko zvládol. Ešte je pred nami kus práce k samostatnosti a zlepšovaní chôdze.

Všetky tieto rehabilitácie, terapie a podporné cvičenia si hradíme sami. Je to náročné a my rodičia sme odkázaní aj na toto, poprosiť o pomoc Vás. Chceme vyskúsať zákrok ULZIBAT - uvoľenie skratených šliach, ktorý napomáha k zlepšeniu chôdze. Zákrok sa vykonáva nateraz iba v Srbsku alebo Barcelóne. Suma je cca 3600 eur za samostný zákrok. Samozrejme si hradíme aj cestu, ubytovanie a následne po zákroku sú nevyhnutné opät rehabilitácie. Všetko si hradíme z zvlastných zdrojov, nie je to preplácané poisťovňou. 

Preto budeme veľmi vdační za každý jeden finančný príspevok. Je to pre nás neskutočná pomoc.

Zo srdca ďakujeme Denisa, Marián, Riško

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?