Menu

Samko potrebuje pravidelne rehabilitovať

Trvanie výzvy: 16. februára 2024 - 16. februára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Rehabilitačný kočík, rehabilitačný pobyt

Autor výzvy

Príbeh

Samko potrebuje pravidelne rehabilitovať

Samko má 3 roky a 3 mesiace, mamina si prešla ťažkosťami pri pôrode, ktoré zanechali trvalé následky. Počas predčasného pôrodu sa zistilo, že bol priškrtený pupočnou šnúrou. To následne spôsobilo krvácanie do mozgu a následne mu diagnostikovali DMO, Westov syndróm. Samkovi by pomohli intenzívne rehabilitácie.

Samko sa narodil predčasné v 36 týž. s váhou 2380gr. 45cm, pri ktorom mu diagnostikovali DMO, Westov syndróm a po neurologickom vyšetrení naznačovali už problém. Keď sme po mesiaci boli prepustení domov, bolo všetko v poriadku. Keď mal Samko 3 mesiace, pomaličky sa snažil dvíhať hlávku a pretačat sa, po 5 mesiacoch prišiel zlom, keď začal mávať epileptické záchvaty, vtedy sa to všetko zastavilo. To čo vedel robiť pred pol rokom všetko zabudol. Po roku mu bola podaná Hormonálna liečba, ktorá bola úspešná. Keďže sme boli na liečbe, nemohli sme mať rehabilitácie, tak sme sa aspoň trošku snažili cvičiť doma. Teraz musím povedať, že Samko je veľmi snažívý, no žiaľ len ležiaci, keďže hlávku nevie ešte udržať. Teraz sme 2 roky bez záchvatov a veľmi sa snaží, aj po zdravotnom zázname máme šancu na veľký úspech a to postaviť ho na nohy. Teraz sa už vie aj pretáčat aj to musí mať náladu snaží sa zdívhať ale hlávku ešte mu to nejde tak dobre. Inak je to malý smejko.

Obraciame sa na vás  s prosbou o pomoc, vďaka ktorej by sme mohli Samkovi zabezpečiť intenzívne pobyty v rehabilitačnom centre.

Za každú vašu pomoc vopred Ďakujeme ❤️

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?