Menu

Dvojičky Sofinka a Alexko potrebujú neustálu odbornú rehabilitáciu

Trvanie výzvy: 26. januára 2024 - 26. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zabezpečiť nevyhnutnú rehabilitáciu v ADELI Medical Center v Piešťanoch a v centre Svetielko v Prešove a náklady s tým spojené.

Príbeh

Dvojičky Sofinka a Alexko potrebujú neustálu odbornú rehabilitáciu

Sofinka a Alexko sú dvojičky. Obe trpia rôznymi zdravotnými problémami, potrebujú neustále rehabilitácie a 24 - hodinovú starostlivosť. Ich mamina sa o deti stará spolu so svojimi rodičmi. Je to však veľmi náročné, najmä finančne nákladné rehabilitácie, ktoré sú ale pre ich napredovanie veľmi potrebné. Pomôžme dvojičkám napredovať.

Dobrý deň prajem, v prvom rade sa Vám chcem predstaviť. Volám sa Vladimíra a som mamou predčasne narodených dvojičiek Sofinky a Alexka. Moje zlatíčka, boli vytúžené detičky, ktoré sú napokon z umelého oplodnenia. S partnerom sme túžili po rodine a dieťatku. Jedného dňa na preventívnej prehliadke u gynekológa mi zistili vážne zdravotné problémy a stala som sa onkologickou pacientkou. Nedarilo sa mi otehotnieť prirodzenou cestou, pretom sme sa spoločne rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie, ktoré sa podarilo na prvý krát a čakali sme rovno dvojčatka. Boli sme strasne šťastní, že sa to podarilo, ale bála som sa ako to všetko zvládneme. Mojím najväčším problémom bolo, ako rozdelím obom detičkam rovnako lásku. To som ani v najhoršom sne nevedela čo sa môže stať. Celé tehotenstvo prebiehalo úplne v poriadku, až na jeden deň, kedy nastali komplikácie a detičky museli ísť akútne vonku, museli sme ukončiť tehotenstvo. Narodili sa v 31.týždni. Môj a život mojích detí bol ohrození, pretože mi tlačili na pečeň a hrozilo prasknutie, vykrvácanie. Stále som si nepripušťala, aby sa mohlo niečo stať, aby mohli nastať nejaké komplikácie. Kedže sa deti narodili predčasne, boli umiestnené v inkubátore, boli 4 dni na umelej pľúcnej ventilácii, darilo sa im a veľmi sme sa z toho tešili. Svet sa mi prvý krát zrútil, keď mi lekarka oznámila, že Sofinka ma pseudocystu na mozočku a budeme s ňou musieť rehabilitovať, pretože bude mať nejaký postih. Alexko mal zakrvácanie, ale nič vážne, mysleli sme si že bude v poriadku. V nemocnici sme strávili 5 týždňov a po príchode domov sme začali pravidelne cvičiť doma a chodila k nám terapeutka. Keď mali deti 5 mesiacov, prišla pre mňa ďalšia obrovská rana. Rozchod s mojím partnerom. Od tej chvíle som na deti ostala sama, s ktorými mi pomáhajú moji rodičia. Za to im nesmierne ďakujem a sú pre mňa všetko. S deťmi neustale rehabilitujeme, navštevujeme súkromné rehabilitačné zariadenia. Sofinka a Alexko uz maju 8 rokov, diagnozu DMO a ine pridružené diagnozy. Alex nosí okuliarky - 7, Sofia +2. Alex 4-nožkuje, postaví sa pri opore, no sám nechodí. Pekne rozpráva, číta, ale trápime sa s písaním, bohužiaľ sme zistili, že sa začali v jeho správaní objavovať známky autistického správania. Sofinka, sama ani len nesedí, padá jej hlavička, má slabé svalíky na krku a chrbátiku, nerozpráva, už ani mama, baba, daj, ham. Je veľmi snaživé dievčatko, ktoré všetko rozumie. Tým, že nedrží hlavičku a má ju často dole, tak slintá. Potrebuje zvýšenú hygienu a obaja neustálu, odbornú rehabilitáciu, ktorá je finančne náročná, preto som sa rozhodla obrátiť s pomocou na Vás. Velmi pekne ďakujem. Prajem pekný deň.

S pozdravom Hirkova


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?