Menu

Denný letný tábor pre hendikepované deti

Trvanie výzvy: 16. januára 2024 - 30. júna 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Realizáciou tohto programu a denného táboru, chceme vytvoriť prostredie na integráciu a zmysluplné trávenie voľného času detí a mladých ľudí s hendikepom fyzickým (vrátane ťažkých foriem detskej mozgovej obrny, vozíčkari, mentálnym (aj ľudia s autistickým syndrómom), aj kombinovaným (ľudia s Downovým syndrómom, poruchou zraku, sluchu)

Príbeh

Denný letný tábor pre hendikepované deti

Tento tábor organizujú rodičia a zástupcovia rodičov v spolupráci s Centrom voľného času a Spojenou školou sv. Maximiliána Mária Kolbeho v Sp. Novej Vsi. Účelom je integrácia a zmysluplné trávenie voľného času detí a mladých ľudí s hendikepom fyzickým (vrátane ťažkých foriem detskej mozgovej obrny, vozíčkari, mentálnym (aj ľudia s autistickým syndrómom), aj kombinovaným (ľudia s Downovým syndrómom, poruchou zraku, sluchu). Pomôžme spoločne naplniť túto zmysluplnú myšlienku.

Som matkou 13-ročnej dcérky s oneskorným psycho-motorickým vývinom. Jej mentálny vek je 4-5 ročného dieťaťa. Počas školských prázdnin - hlavne letných, nemá možnosť socializácie a chýbajú jej deti, ktoré sú na jej úrovni. Pre jej psychickú pohodu je to veľmi dôležité. V Banskej Bystrici navštevovala denný letný tábor, kde bola spokojná a v konečnom dôsledku to pomohlo aj mne ako pracujúcej matke. Keďže sme sa presťahovali na východ Slovenska, je pre nás logisticky náročné počas leta navštevovať tábor v Banskej Bystrici. Preto som sa rozhodla, že v spolupráci so ŠZŠ a s rodičmi zorganizujeme obdobný tábor aj v našom meste. 

Realizáciou tohto programu chceme vytvoriť prostredie na integráciu a zmysluplné trávenie voľného času detí a mladých ľudí  s hendikepom fyzickým (vrátane ťažkých foriem detskej mozgovej obrny, vozíčkari, mentálnym (aj ľudia s autistickým syndrómom), aj kombinovaným  (ľudia s Downovým syndrómom, poruchou zraku, sluchu)
Deti a mladí ľudia s rôznym hendikepom len výnimočne trávia čas v spoločnosti zdravých rovesníkov. Nemajú toľko príležitostí a tak sú často apatickí, uzatvárajú sa do seba a trpia duševne. V záujme spoločnosti je, aby táto skupina osôb so špecifickými potrebami bola integrovaná do spoločnosti svojich zdravých rovesníkov. Títo im vedia poskytnúť podporu, pomoc a zmysluplné trávenie voľného času, realizáciu záujmov a vlastných potrieb.


Realizáciou projektu prinesieme deťom a mladým ľuďom z cieľovej skupiny, zmysluplné prežívanie prázdnin a nový interaktívny zážitok, ktorý im nie je v bežnom živote až tak dostupný. Mladí ľudia získajú nové zážitky a nových kamarátov, ktorí im budú nápomocní aj po skončení programu v ich už bežnom živote. Integrácia nadobudne skutočnú podobu v ich komunite, ale aj spoločnosti.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?