Menu

Postavme Ninku na nôžky

Trvanie výzvy: 24. novembra 2023 - 24. novembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Ninka zbožňuje vodu a my by sme si veľmi priali, aby absolvovala špeciálny rehabilitačný pobyt v zahraničí, ktorý prebieha práve vo vode a medzinárodne dosahujú veľmi dobre výsledky práve u detí s dmo.

Autor výzvy

Príbeh

Postavme Ninku na nôžky

Volám sa Ninka a narodila som sa ako zdravé a šikovné dievčatko. Zvrat nastal po povinnom očkovaní. Prejavili sa nežiadúce vedľajšie účinky a s opuchom mozgu som skončila na detskom are, kde mi lekári dávali len 20% na prežitie. Nevzdala som to, som tu a teraz bojujem aby som raz bola opäť zdravá. Veľký kus práce je za mnou, ale ešte velikánsky kus práce predo mnou, no nevzdávam sa. Rehabilitácie a terapie je to, čo mi nesmierne pomáha. Budem Vám vďačná, ak mi na mojej ceste za uzdravením pomôžete.

Na detskom áre mi diagnostikovali ADEM-akútna diseminovaná encefalitída. Mám 6 rôčkov a dôsledkom opuchu mozgu mám DMO, hypotóniu, nechodím, nerozprávam. Preto musím každý deň tvrdo cviciť. Cvičím bobath, feldenkreis, chodím na hipoterapiu, bioliečbu, canisterpiu, logopédiu, play wisely, plávam a skúšam všetko čo by mi akokoľvek pomohlo. Absolvovala som aj delfinoterapiu v Egypte a Španielsku, ktoré mi neopísateľne pomáhajú hlavne v mentálnom rozvoji. Výživové dolpnky a rehabilitácie, ktoré pre moje napredovanie potrebujem pravidelne absolvovať,  presahuje rozpočet našej rodiny. Mám ešte o 3roky staršieho bračeka, ktorý ma veľmi ľúbi a veľmi mi pomáha. Je to ten najlepší brat na svete. 

Ninka zbožňuje vodu a my by sme si veľmi priali, aby absolvovala špeciálny rehabilitačný pobyt v zahraničí, ktorý prebieha práve vo vode a medzinárodne dosahujú veľmi dobre výsledky práve u detí s dmo. Tento druh rehabilitácie je finančne veľmi náročný, preto by sme vyzbierané financie využili práve na tento rehabilitačný pobyt, do ktorého vkladáme veľkú nádej. Pri denno dennom zabezpečovaní rehabilitácii doma, nie sme schopní nájsť financie na tento druh rehabilitácie. Bez Vašej pomoci by sme to nezvládli. Sme vďační všetkým dobrým ľuďom, ktorí pomôžu Ninke uzdraviť sa.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?