Menu

Pomôžme Ninke postaviť sa na vlastné nohy

Trvanie výzvy: 23. novembra 2023 - 30. apríla 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je finančná podpora na rehabilitácie, rehabilitačné pomôcky, pobyty a iné formy terapií, ktoré Ninku čakajú .

Príbeh

Pomôžme Ninke postaviť sa na vlastné nohy

Ninka je trojročné malé dievčatko, ktorej bola v Júli 2023 diagnostikovaná HYPOPLÁZIA CEREBELA, teda nedostatočne vyvinutý mozoček, ktorý ovplyvňuje koordináciu pohybov. Preto Ninka stále nevie chodiť, nemá stabilitu a koordináciu. Zároveň má Ninka strabizmus (škúlenie), ktoré sa žiaľ nedá odstrániť operačne pre jej nález na mozgu. Ninka potrebuje rehabilitačné cvičenia, pomôcky, pobyty a iné terapie, ktoré jej pomôžu urobiť posun v chodení. Stojí to nemalé peniažky a je to finančne náročné, preto sme sa rozhodli takouto formou poprosiť o finančnú podporu, ktorá pomôže Ninke napredovať a postaviť sa na vlastné nohy.


Ahojte! Moje meno je Ninka a narodila som sa predčasne v 35. týždni dňa 24.11.2020 v Leviciach. Aj napriek tomu, že som bola maličká 1950g, 42cm a preložená do Nitry, aby som pribrala nad 2kg, som bola v poriadku.

Pomaličky som rástla, priberala a mamina si postupne všímala, že zaostávam v určitých pohyboch ako sú dvíhanie, držanie hlavičky, či pretáčanie sa, a zároveň mi začali utekať očká.

Chodili sme na pravidelné kontroly k neurológovi, kde stačilo že navštevujeme rehabilitácie. Dlho si všetci mysleli, že nenapredujem len preto, že som predčasne narodená a zaostávam vo vývoji. Zároveň mi kontrolovali očká, na ktoré mi stále tvrdili, že sa to časom zlepší.

Dlho so mnou poctivo cvičili, ale žiaľ napríklad Vojtovka na mňa vôbec neplatila, nespolupracovala som. Moje očká žiaľ stále rovnako, začala som škúliť a obmedzovalo ma to vo videní.

Rodičia so mnou chceli vyskúšať rehabilitačné centrá, no aj to si museli pozisťovať a vybojovať sami. Podarilo sa nám navštíviť s maminkou Tetis v Dunajskej Lužnej, kde hneď po prvom pobyte bolo vidieť síce malé, ale dôležité pokroky.

Následne mi robili metabolické vyšetrenia, ktorých výsledky trvali pol roka. Našťastie som mala výsledky v poriadku. Na očká mi tvrdili, že buď sa to napraví, alebo neskôr spravia operáciu, aby som videla normálne. Zatiaľ som sem-tam nosila okuliariky.

Poslali ma na magnetickú rezonanciu v marci 2023, kde boli rodičia veľmi zúfalí, pretože som dostala termín až v januári 2024. Moja rodina spojila sily, aby obvolala centrá MRI, či by náhodou nemali skorší termín...

Tento boj sa podaril, dostala som termín v Júli 2023 a výsledky mi prišli hneď o týždeň s výslednou diagnózou: HYPOPLÁZIA CEREBELA, čo znamená nevyvinutý mozoček.

Mozoček má funkciu koordinácie pohybu a žiaľ vyriešiť sa to úplne nedá, do budúcna len vylepšovať rehabilitáciami, pobytmi a pod., a navyše nakoľko sa jedná o nález na mozgu, tak operáciu očí museli vylúčiť.

Teraz budem mať 3 roky, teším sa zo života, ale najradšej by som spoznávala svet po vlastných nožičkách a videla ho poriadnym videním cez moje očká. Viem sa postaviť pri niečom, ale sama kráčať neviem. Môj mozoček mi neumožňuje stabilitu a koordináciu. Najväčšiu radosť mi robí moja motorka, na ktorej sa pohybujem teraz asi najviac. Aspoň takto si vychutnávam moje nožičky naplno.

Potrebujem však neustále rehabilitačné cvičenia, pomôcky, pobyty a iné terapie, ktoré mi pomôžu urobiť posun v mojom chodení. Stojí to nemalé peniažky a je to finančne náročné pre moju rodinu, preto Vás chcem s mojou rodinkou poprosiť pre finančnú podporu, ktorá mi pomôže napredovať. Teraz je čas detského vývinu cca do 6tich rokov najdôležitejší, a moji rodičia by chceli urobiť všetko preto, aby som mohla kráčať po vlastných...

V mene mojich rodičov a staršej sestry Vám z celého srdca ďakujeme za Vašu podporu a pomoc.

Aktualizácie

Ninka sa teší novému kočíku 🥰14. feb 2024



Touto cestou sa chceme poďakovať vsetkym darcom,rodine,priateľom,známym aj neznámym, pretože aj vďaka Vám ma Ninka nový a hlavne väčší kočík. 

Ďakujeme ♥️

Ninka v kúpeľoch v Kováčovej4. feb 2024

Milí darcovia, aj vďaka Vám sme s Ninkou mohli absolvovať kúpeľný pobyt v Maríne v Kováčovej. Žiaľ pre chorobu sme to museli predčasne ukončiť,ale môžme sa tam ešte vrátiť a dobrat všetky procedúry.

Ninke sa tam nesmierne darilo,pekne spolupracovala so sestričkami . Absolvovala cvičenia, kúpeľ v mineralnom bazéne,magnetoterapiu,termoterapiu,ergoterapiu,perlickovy kúpeľ,canisterapiu,masáže a veľa iných a nových veci,ktoré ju posúvajú vpred.

DAKUJEME 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?