Menu

Liečba elektrickými impulzmi v Berlíne pre Kristiánkove očká

Trvanie výzvy: 27. októbra 2023 - 27. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zabezpečenie finančne nákladnej liečby v Berlíne na Restore Vision Clinic, aby sa Kristiánkovi vrátil zrak.

Príbeh

Liečba elektrickými impulzmi v Berlíne pre Kristiánkove očká

Kristián sa narodil ako zdravé dieťa, ale v troch mesiacoch mu diagnostikovali hypopláziu zrakových nervov a chiazmy. Je to vrodené a zriedkavé ochorenie, ktoré sa dá zlepšiť stimuláciou. Najviac mu pomáha liečba elektrickými impulzmi v Berlíne. Pomôžme Kristiánkovi vidieť všetku krásu života.

Dobrý deň,

Prihovárame sa Vám ako rodičia trojročného syna Kristiánka. Je to náš úžasný chlapček, ktorý sa narodil bez komplikácií začiatkom septembra 2020. Keď mal tri mesiace pani doktorka si všimla, že zvláštne gúľa očami. Bola to najhoršia veta v našom živote. Nereagoval na svetlo, ani na predmety. Následne mu diagnostikovali vrodenú hypopláziu zrakových nervov a chiazmy, axiálnu hypotoniu a diastázu brušných svalov. Na začiatku sme cítili beznádej a báli sme sa, že nás nikdy neuvidí. Postupne sme zisťovali, ako pomôcť nášmu vytúženému dieťatku vidieť toho čo najviac. Naša rodina, priatelia, dobrí ľudia nám veľmi pomohli na tejto ceste. Bez ich podpory by sme to nezvládli. 
Často navštevujeme ambulancie rôznych lekárov. Neurologickú, oftalmologickú, endokrinologickú, ortopedickú, logopedickú, ambulanciu genetiky. Genetické testy ešte stále nie sú kompletné. 


Nevzdávame sa, a bojujeme ako sa len dá. Kristiánkov zdravotný stav sa dá zlepšiť, a tým aj kvalita jeho života. Každý deň stimulujeme jeho zrak svetielkami, špeciálnymi svetelnými tabuľami a senzorickými hračkami. Navštevujeme Centrum včasnej intervencie pre rodiny so zrakovým a viacnásobným postihnutím v Rači. Kristiánko navštevuje rôzne podporné terapie a rehabilitácie. Užíva rôzne vitamínové a výživové doplnky, kmeňové bunky. Kristiánko je usmievavý chlapec, ktorý rád objavuje svet. Rád počúva hudbu a tancuje. 


Túžime po tom, aby Kristiánko videl všetku krásu života. V tom mu najviac pomáha jedinečná terapia Elektrickými impulzmi v Berlíne na Fedorov Restore Vision Clinic. Odporučil nám ju neurooftalmológ. Je to unikátna liečba, kde elektrické impulzy stimulujú retinálne bunky a tým zdokonaľujú prenos signálu do mozgu. Prvý raz ju Kristiánko absolvoval, keď mal osem mesiacov. Už ju stihol absolvovať trikrát, aj vďaka Vašej podpore. Teraz v novembri nás čaká štvrtá v poradí. Odporúčajú ju absolvovať raz ročne, počas vývoja mozgu, kým je neuroplastický. Jedna stimulácia trvá 10 dní. Za ten čas dosiahol veľké pokroky. Začal chodiť ako dvojročný, chodí sám v priestore, vie sa orientovať v cudzom prostredí, vidí obrázky a pozerá televízor. Musí mať všetko blízko očiek, aby vedel rozoznať. Vidí si pod nohy a veľké predmety do dvoch metrov. Rozoznáva všetky farby.  Stále ešte nevidí do diaľky a má nystagmus. Dúfame, že ďalšia terapia v Novembri ho opäť posunie v rozlišovacích schopnostiach a k samostatnosti. Od septembra navštevuje materskú školu s asistentkou. 
Bohužiaľ zdravotné poisťovne štandardne nepreplácajú náklady spojené s liečbou v Nemecku. Náš rodinný rozpočet nepostačuje na pokrytie všetkých nákladov spojených s liečbou. Aby sme mu mohli dopriať všetko potrebné na ceste za jeho zdravím, žiadame Vás o pomoc a podporu. Bez Vašej pomoci  by sme to nezvládli. 


Ďakujeme z celého srdiečka za Vašu pomoc.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?