Menu

Pomoc pri napredovaní Oliverka

Trvanie výzvy: 27. februára 2023 - 31. augusta 2023

Cieľ výzvy

Delfinoterapia, škôlka, pohonné hmoty, učebné a stimulačné pomôcky na doma.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pri napredovaní Oliverka

Môj synček Oliver má 3 a pol roka. Diagnostikovaný detský autizmus. Každé jedno euro nám pomôže pri napredovaní a dosiahnutí čo najlepších výsledkov.
Ďakujeme za každý príspevok

Som mama troch detí. Dvoch dievčat (4,5r a 1r) a chlapčeka OLIVERKA (3,5r).
Začnem asi tým, že Oli bol plánovaný, vytúžený synček k staršej dcérke. Pocit, keď mi ho prvý krát dali do náručia bol nádherný. do cca dvoch rokov bol úplne obyčajné dieťa. Na prelome druhého roku prichádzali prvé podozrenia, že bude trochu iný, nie úplne obyčajný, aj keď pre mňa výnimočný a nádherný. Stále nerozprával, mal slabý očný kontakt, minimálne reagoval na meno, dostával záchvaty hnevu pre neporozumenie z našej a aj jeho strany, rád sa točil okolo vlastnej osi, hral sa s tieňom. Najzaujímavejšie hračky boli preňho čísla a abeceda. Nerozumel jednoduchým pokynom a prosbám.
V 2 a pol roku sme prvý krát navštívili neurológa, ktorý skonštatoval, že sa asi jedná o autizmus, no potrebujeme vyšetrenia od psychológa. Prišiel čas behačiek po lekároch. Detský psychológ, ušné, očné, metabolické a genetické vyšetrenia.
Mesiac po treťom roku sme dostali v obálke diagnózu od psychológa, DETSKÝ AUTIZMUS.
Zľakli sme sa, no zároveň z nás opadol akýsi strach a stres a vedeli sme, že nám začína nová etapa života, v ktorej chceme nášmu synovi maximálne pomôcť a zlepšovať ho v každom smere.
Oliverko momentálne navštevuje sukromnú špeciálnu materskú školu, v ktorej za pol roka urobil krásne pokroky, učí sa samostatnosti a komunikácii.
Začali sme chodiť aj na terapi Play wisely (múdre hranie) a chodíme 1x do týždňa plávať.
Reč sa malými krokmi rozvíja, takže aj porozumenie je o niečo lepšie.
Má dobré dni, kedy spolupracuje a snaží sa komunikovať v kľude, a sú aj horšie dni, kedy príde zlosť, neporozumenie, nervozita, hádzanie o zem a krik.
Ťažšie zvláda nové veci, niektoré zvuky a zmeny trasy.

Je krásne výnimočný, citlivý, láskyplný a úprimný.
Z celého srdca budeme vďační a šťastní, za každý príspevok a využijeme ho maximálne pre pokroky, začlenenie a plnohodnotný život pre nášho Oliverka.

Ďakujeme

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?