Menu

Pomôžme Tamarke rozviazať jazýček

Trvanie výzvy: 23. decembra 2022 - 15. júna 2023

Cieľ výzvy

Vyzbierať sumu na rehabilitácie v Adeli.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Tamarke rozviazať jazýček

Rehabilitácie v centre Adelli Piešťany +
Oxygenoterapie , delfínoterapie


Volám sa Lucia Ralbovská, som z Veľkého Bielu mám 41rokov a som mamou 19r dvojičiek a dcérky Tamarky, ktorá bude mať 21.01 .2023 3 ročky.Momentalne do práce nastúpiť nemôžem, keďže dcérku lekári neodporúčaju začleniť do škôlky. Preto som bola nútená požiadať o predĺženie rodičovského príspevku.Tamarka je plne plienkovaná ,neverbálna, nerozumie a nerozpráva....rozprava zopár slov ,ale po anglicky. Slovenskému významu nerozumie. Momentálne poberám rodičovský príspevok a však náklady na doplnky ktoré by jej mohli pomôcť ako sú probiotiká ( očistenie čriev od ťažkých kovov) plus detox po očkovaní sú veľmi drahé a nemôžem si ich dovoliť.
Tamarka pracovala u nás doma s Aba terapeutkou,no žiaľ vôbec nespolupracovala.
Preto sa snažím maximálne venovať svoj voľný čas a pracovať s ňou,ako mi sili stačia.
Je to s ňou dosť ťažké, pretože nevie udržať pozornosť a dosť sa pri ,, učení,, hnevá ,lebo mi nerozumie.

Tamarka sa narodila plánovanou sekciou v Bratislave 3600g 50cm . Všetky novorodenecké vyšetrenia boli v maximálnom poriadku,dokonca až ukážkové výsledky.
Tamarka sa vyvíjala normálne ,, podľa tabuliek,,.
Ako bábätko bola veľmi živá, podľa nás rodičov až nadpriemerne živé dieťatko :-)
Bola veľmi šikovná, prvé slová mama tata baba gága... Povedala V 5 mesiaci. V 10 m už lietala ako šarkan. Mala vtočené nôžky špičkami dnu ,preto sa aj často potkynala a mala aj úrazy,ako rozbitý zúbok...
Nôžky sa postupne vyrovnávajú a však nastali iné komplikácie. Tamarka bola v 1,5 r očkovana na MMR. Po dvoch týždňoch som na nej zbadala viditeľné zmeny správania.
Všetko čo Tamarka nadobudla za 1,5r..vo preč. Prestala rozprávať,nemala očný kontakt, bola bez akéhokoľvek citu,nerada sa mojkala,nepočúvala na svoje meno, stále iba skákala, točila sa do kolečka,vadili hej zvuky motorky, vysávača, lepiacej pásky... veľa kričala a bílá sa do bruška. Ako mamina tretieho dieťaťa,som vedela, že sa niečo deje.
Tak sme začali kolotoč vyšetrení s rôznymi závermi. Tamarke diagnostikovali nešpecifikovaný Pas ( detský autizmus) , NKS ( narušená komunikačná schopnosť, neurovývinová porucha, mentálna retardacia 1 st...atď.
Dodnes nereaguje na ľudí ani na cudzie deti.

Najviac nás zaskočila diagnóza mentálna retardacia 1 st.Dcerka menuje zvieratá, číslovky abecedu po anglicky ale slovo po slovensky nevysloví. Preto by sme chceli dcérku dať na rehabilitácie v centre Adelli Piešťany,plus by jej pomohli aj oxigenoterapie, hyperbaricka komora a delfínoterapia, keďže Tamarka je vodný živel,vodu miluje ako aj rybky.Preto veríme a dúfame že vďaka týmto terapiam,sa Tamarka môže rychlo začleniť medzi svojích rovesníkov a že bude napredovať.


Každému darcovi s celého srdca Ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?