Menu

Pomôžme Lucke dostať sa späť na Slovensko so synom

Trvanie výzvy: 23. decembra 2022 - 5. decembra 2023

Cieľ výzvy

Zabezpečiť finančnou pomocou právnika pre sestru, pomôcť získať syna do jej starostlivosti a následne sa vrátiť späť k rodine do Európy na Slovensko.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Lucke dostať sa späť na Slovensko so synom

Lucka je mladá žena a matka 2,5 ročného chlapčeka, ktorej bolo diagnostikované ochorenie - neuroendokrinný tumor. Žije v Austrálii a veľmi rada by sa vrátila za rodinou na Slovenko avšak nemôže. Kvôli domácemu násiliu, ktorého bola obeťou sa musí súdiť o syna. Súdne spory sú finančne náročné a kvôli ťažkému ochoreniu sa Lucka nie je schopná zamestnať. Pomôžme Lucke a jej synčekovi Lukovi vrátiť sa za rodinou.

Až donedávna sme sa so sestrou nevideli 4 roky (už dlhú dobu žije v Austrálii), za ten čas sa jej narodil nádherný blonďák s modrými očami - Luka. Koncom júna 2022 našej sestre lekári v Austrálii diagnostikovali veľmi vážne ochorenie - neuroendokrinný tumor. Následne sceny tela preukázali ložiská po celom tele - v hlave, na pľúcach, pečeni, nadobličke, chrbtici a panve. Sestra bola označená za špeciálny prípad, z dôvodu, že metastázy boli nájdené aj v takých častiach tela, kde to je oveľa zriedkavejšie ako samotné ochorenie, ktorá je samo o sebe aj tak veľmi zriedkavé. Tento typ rakoviny postihuje primárne vnútorné orgány, no sestre našli metastázy aj na miestach, kde by sa nemali vyskytovať - na mozgu, chrbtici a panvovej kosti. Neskôr sme sa dozvedeli, že naša sestra zažívala pri partnerovi domáce násilie, pravidelne ju držal vo fyzickom, finančnom a psychologickom tlaku a týranii. Sestra podala trestné oznámenie na partnera za domáce násilie, na základe čoho sudca zatiaľ vydal dočasné stanovisko - partner dostal príkaz vysťahovať sa z domu, v ktorom je sestra v podnájme, a zakázal mu sa približovať k nej a jej synovi na 100m. Sestra potrebuje ísť na súd a takýto súdny spor, aby ho usvedčila z domáceho násilia, bude podľa právničky stáť približne 10 000 AUD (v prepočte cca 6 500 €). Ak by tento súdny proces vyhrala, následne môže požiadať súd o príkaz, aby sa mohla so synom presťahovať do Európy (my celá jej rodina žijeme na Slovensku). Aby však mohla vycestovať so synom na Slovensko musí prebehnúť ďalší súdny proces o syna, ktorý by našu sestru mohol vyjsť minimálne na 15 000 AUD a viac (v prepočte cca 10 000 € a viac). Sestra je bez práce, je ťažko chorá a má 2,5 ročného krásneho syna. Pomôžte našej sestre zvládnuť tieto súdy, aby sme mohli byť znova spolu doma na Slovensku a pomohli jej vyliečiť sa z tejto zákernej choroby. *Aktualizácia: po úvodnom súdnom konaní, boli pre náročnosť súdneho prípadu vyčíslene zo strany austrálskeho právnika náklady niekoľko násobne vyššie. Z tohto dôvodu sme požiadali administrátora portálu o navýšenie cieľovej sumy z pôvodných 16 500 € na 30 000 € na základe doložených dokumentov.Každá pomoc dodáva sestre silu a vôľu bojovať a nevzádavať to.Všetkým darcom zo srdca ďakujeme za podporu.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?