Menu

Podporme 9-ročného Dávidka

Trvanie výzvy: 31. októbra 2022 - 31. októbra 2023

Cieľ výzvy

Rehabilitácie, na pobyty za lekármi , za ktorými dochádzam, rehabilitačné a senzorické pomôcky , na rôzne vitamíny a lieky

Autor výzvy

Príbeh

Podporme 9-ročného Dávidka

Dávidko sa narodil ako zdravé dieťatko, no keď v troch mesiach neotáčal hlavičkou, jeho mama s ním začala cvičiť Vojtovou metódou. Rôzne vyšetrenia poukázali na oneskorený vývin. Neskôr mu boli diagnotiskové autistické prvky, úplna inkontinencia, expresívna porucha reči, či očný strabizmus a astmu. Pomôžme Vladkovi so zakúpením rehabilitačných pomôcok-

Volám sa Dávidko a mám 9 rokov . Môj život je z pohľadu druhých náročný , no nikto nevie , aký je z môjho pohľadu. Nevie to ani moja mamka, ani môj ocko....lebo im to nepoviem , neukážem, nenakreslím. Neviem totiž rozprávať, neviem pevne držať farbičky a neviem im ani dostatočne poďakovať za všetku ich lásku , s akou sa o mňa starajú. Keby som len mohol , keby som len vedel.... prišiel by som k svojej mamke a ockovi , objal by som ich a povedal by som im toto: "Mamka moja milovaná , si tá najlepšia mamka na svete. Ďakujem ti za všetko , čo pre mňa s láskou robíš. Za všetky prebdené noci a za tvoju trpezlivosť, keď práve nemám slnečný deň. Že vládzeš počúvať moje výkriky a dokážeš zachytiť každú mnou hodenú hračku. Že v mojom pohľade smerujúci nikam dokážeš vidieť výnimočného syna . Za to, že sa má denne pokúšaš naučiť niečo nové a tešíš sa s každého môjho pokroku.  A tebe ocko môj milovaný,  ďakujem za všetku tvoju starostlivosť  , za to ako ma objímaš, že nás s mamkou nosíš po častých vyšetreniach, za prebdené noci a za to , že som aj teba výnimočný. Nezahráme sa spolu človeče nehnevaj sa , ani si nezakopeme loptu , lebo to nedokážem...ale ty sa tak krásne usmievaš , keď ma hojdáš na hojdačke a vidíš ma šťastného. 

Ďakujem Vám rodičia moji milovaní , za všetko Vám ďakujem...ďakujem, že tu pre mňa STE". Do môjho výnimočného života prišiel aj môj mladší braček Peťko a aj jemu by som rád poďakoval. ... objal by som ho a povedal by som mu toto: "Peťko ďakujem ti, že si sa naučil  som mnou hrať tak, ako sa hrá s výnimočnými deťmi. Že po mne pozbieraš hračky, že mi podáš ruku na nerovnom povrchu. Za to,  že možem byť tvojím veľkým bratom , aj keď v skutočnosti si tým bratom pre mňa TY."

Toto by som Vám moji milovaní povedal, keby som len mohol , keby som len vedel... ale nemôžem, neviem. Existujú však formy liečby,ktoré ma posúvajú, vďaka ktorým dokážem svojím spôsobom mne blizkym vyjadriť svoje pocity a túžby. Takáto liečba je však náročná a preto prosím o finančnú pomoc tých, ktorí môžu a vedia ...pomôžte mi prosím finančným príspevkom na potrebné rehabilitácie a cvičenia...aby som aj ja raz MOHOL a VEDEL.... Zo srdca Vám ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?