Menu

Rehabilitácie pre Janíčka

Trvanie výzvy: 17. júla 2022 - 17. júla 2023

Cieľ výzvy

Rehabilitačné pobyty, rehabilitácie v Adeli a Axis centre, terapie a cvičenia

Autor výzvy

Príbeh

Rehabilitácie pre Janíčka

Naše milované dieťatko Janíčko je statočný bojovník, ktorý od narodenia bojuje so závažnými ochoreniami. V nemocnici strávil štyri mesiace od narodenia, úspešne zvládol tri operácie a napriek všetkému zlému čo zažil, to so svojimi milujúcimi rodičmi nevzdáva a bojuje ďalej. Aby sa náš synček naučil papať pusou, dýchal bez kanyly a napredoval vo vývoji, potrebuje absolvovať veľké množstvo terapií, liečení a rehabilitácií, ktoré sú finančne veľmi náročné. Ďakujeme Vám za každú finančnú pomoc.

Janíčko vo februári oslávil svoje piate narodeniny, už je z neho veľký chalan. Každým rokom sa mení stále viac a viac a krásne napreduje.

Avšak od narodenia to bol ťažký a náročný boj. Náš milovaný synček sa narodil 23.02. 2017 v 38. týždni po krásnom tehotenstve akútnym cisárskym rezom. Netušili sme, že sa naše dieťatko narodí choré. Lenže život to zariadil inak. Hneď po narodení prišla hrozná správa, že synček má problém s nožičkami, sú totiž vytočené dovnútra (pes equinovarus, PEC tzv.konská noha), to však ani z ďaleka nebolo všetko. Zlé správy o jeho zdravotnom stave sa množili: nesaje, nepapá, vytáča očká a nevieme či bude vidieť, je hypotonický. Po dva a pol týždni začal mať Janík apnoe pauzy (prestával dýchať). Kvôli menšej sánke, zapadajúcemu jazyku a pneumotoraxu (dierkav pľúcach) mu musela byť robená tracheostómia (dierka v krku na dýchanie). Sadrovanie nožičiek bolo dlhodobé a následne bola vykonaná operácia (achilotenotómia) na Slovensku, žiaľ výsledok nebol postačujúci a nožičky neboli v dobrom stave. Tak sme to isté museli absolvovať vo Viedni, sadrovanie a znova operácia, len už s úplne iným výsledkom, oveľa lepším.

Ako Janík rástol a silnel tak sa jeho zdravotný stav začal zlepšovať.

Na jar tohto roku sme opäť absolvovali sadrovanie nožičiek vo Viedni, ktoré bolo potrebné skrz opätovného stáčania nôh dovnútra. Janíčko to zvládol statočne. V júni sme absolvovali kontrolu s potešujúcim výsledkom a veríme, že aj v septembri kontrola dopadne čo najlepšie. Janík sa rozbehol a púšťa sa sám na chôdzu, prejde pár metrov a je veľmi odvážny. Začal bicyklovať a ide mu to skvele. Na odrážadle jazdí ako šíp.

Štyri roky mal Janíčko nazogastrickú sondu do žalúdka na prijímanie potravy a teraz krásne papká ústami. Je to hladoš a papanie je jeho obľúbená aktivita ??z čoho sa samozrejme veľmi tešíme??Je krásne vidieť dieťa papať ústami s chuťou a obrovskou radosťou.

Tracheostomická kanyla je stále umiestnená v krku na dýchanie, ale veríme, že sa jej čoskoro zbavíme.

Pravidelne absolvujeme veľké množstvo terapií, ktoré Janíka posúvajú vpred. Bioliečba, bobath cvičenie, masáže, play wisely (múdre hranie), feldenkrais a mnoho iného.  

            Janík je veľmi šikovný chlapček, pozná abecedu, farby, čísla, geometrické tvary a veľmi rád tvorí. Dieťa, ktoré denne bojuje a tak veľmi chce! Ukazuje nám, že aj nemožné sa stáva možným a že z kvapiek sa dá vytvoriť oceán.

KROK ZA KROKOM K VYSNÍVANÉMU CIEĽU

UZDRAVENIE NÁŠHO SYNČEKA JANÍČKA

S pozdravom Janík Mravík a rodičia


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?