Menu

Kolesá mi dávajú krídla

Trvanie výzvy: 24. mája 2022 - 24. decembra 2022

Cieľ výzvy

Kúpa elektrického polohovacieho invalidného vozíka.

Príbeh

Kolesá mi dávajú krídla

Krídla, ktoré mi dávajú možnosť byť naďalej mobilný s pocitom slobody si vyžadujú riešenie v podobe kúpy nového polohovateľného elektrického invalidného vozíka.

     Pochádzam z Považskej Bystrice. Obraciam sa na Vás s prosbou o finančnú pomoc na úhradu doplatku môjho elektrického polohovacieho invalidného vozíka. Už roky žijem s telesným postihnutím - svalová dystrofia v dôsledku ktorého som odkázaný na celodenné sedenie a pohyb len na polohovacom elektrickom invalidnom vozíku a celodennú pomoc inej osoby - osobného asistenta. Okrem toho sa liečim na cukrovku a 3 x denne si pichám inzulín a musím dodržiavať prísnu diabetickú a bezlaktózovú dietu. Dôsledkom môjho zdravotného stavu sa u mňa rozvinula aj osteoporóza vysokého stupňa, dôsledkom ktorej mám aj veľké bolesti kĺbov a chrbtice.

     Napriek svojim obmedzeniam túžim žiť plnohodnotný život po boku mojej priateľky Jarky, ktorá mi je veľkou oporou a pre ktorú by som chcel byť oporou taktiež aj ja. Venujem sa rôznym záľubám a koníčkom. Milujem slnko, hory, prírodu a spoločné výlety s priateľmi, pri ktorých je pre mňa polohovateľný elektrický vozík nevyhnutnosťou, ktorá mi nahrádza nefunkčné nohy, ale aj ruky, pretože napríklad pomocou hrazdy, ktorá je súčasťou vozíka sa dokážem ešte sám napiť, a keďže milujem aj fotenie, ale moje ruky sú na tom, čím ďalej tým horšie, vďaka hrazde dokážem ešte aspoň do mobilu urobiť krásne zábery z potuliek prírodou. Inak by to nebolo možné vôbec. Aby som mohol tráviť veľa času pohybom a pobytom na vozíku doma či mimo domu, potrebný je dostatočný dojazd a výdrž batérii vozíka. Aby som predišiel ďalším zdravotným komplikáciám s chrbticou a taktiež tvorbe dekubitov, a iným poškodeniam kože, potrebujem špeciálnu priedušnú sedačku a opierku chrbta, ktorú tento vozík má. Ďalšie polohovacie funkcie mi umožňujú napolohovať sa  kedykoľvek počas dňa, bez nutnosti prekladania sa na posteľ, a tým mi pomôžu uľaviť od už niekedy neznesiteľnej bolesti., Tiež je pre mňa pomocníkom pri nákupoch, a stretnutiach s ľuďmi, kde sa pomocou zdvihu do výšky môžem pozerať ľuďom priamo do očí a tiež si pozrieť tovar v obchode umiestnený na horných policiach. Dáva mi pocit slobody a možnosť sa realizovať v spoločnosti, čo je pre mňa veľmi dôležité. Spomínaný vozík disponuje aj možnosťou kotvenia sa v aute pri preprave.

      Tento vozík však stojí približne 16.500,- Euro. Požiadal som UPSVaR o príspevok na kompenzačnú pomôcku - kúpa elektrického invalidného vozíka, ktorý mi bol schválený vo výške maximálne 4.979,- Eur. Nakoľko môj rozpočet ktorý tvorí iba invalidný dôchodok mi neumožňuje doplatiť si celú zvyšnú sumu, budem Vám vďačný za akýkoľvek finančný dar.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?