Menu

Rehabilitácie pre Olíviu

Trvanie výzvy: 11. marca 2022 - 31. decembra 2022

Cieľ výzvy

Vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na terapie, rehabilitačné pobyty, peptidy, cvičebné pomôcky.

Autor výzvy

Príbeh

Rehabilitácie pre Olíviu

Milí naši podporovatelia a priatelia, jednou výzvou ste nám už veľmi pomohli aby Olívia mohla začať liečbu kmeňovými bunkami, preto vám veľmi ďakujeme za vašu ochotu pomôcť. Za každý jeden dar vám veľmi pekne ďakujeme. Bez vás by sme to nezvládli. Vďaka vám môžeme aj naďalej brať kmeňové bunky (peptidy) ktoré nám veľmi pomáhajú, cvičiť, hrať sa, učiť sa, plávať, jazdiť a napredovať tak, ako doteraz. Denne navštevujeme ambulantne niekoľko terpií ako je vojtova metóda, bobáth metóda, play wiseley, kraniosakrálna terapia, muziko terapia, feldenkrais metóda, baby plávanie, aroma terapia DNS a osteodynamika. Všetky terapie nás posúvaju vpred.

Ahojte,

Olívia prišla na svet predčasne, narodila sa v 34 gestačnom týždni (presnejšie 33+3tt) ,hneď po narodení musela byť zaintubovaná nakoľko pľúca neboli dostatočne vyvinuté a Olivia nedokázala dýchať sama. Po necelých dvoch týždňoch sme boli z Košíc preložený do Bratislavy, aby Olivii mohli urobiť vyšetrenie MRI a zistiť do akej miery je mozog dôsledkom vážneho zakrvácania poškodený. 

V Bratislave sa nás na oddelení neonatológie ujala výborná fyzioterapeutka s ktorou sme začali cvičiť orofaciálnu stimuláciu, aby sme pri Olivii naštartovali sací reflex a rozbehli kŕmenie z fľaše a následne dojčenie. Keď mala Oli cca 3.týždne, začali sme aktívne cvičiť vojtovú metódu, ktorú cvičíme do dnešného dňa. Dozvedeli sme sa že naša diagnóza je POSTHEMORAGICKÝ 3.KOMOROVÝ HYDROCEFALUS. Olivii bol zavedený VPshunt, dren ktorý zabezpečuje správne odvádzanie  likvoru z hlavy, aby enormne nerástla hlava a aby  mozog nebol utláčaný.  Prognózy boli strašné, naše dieťa má podľa lekárov minimálnu šancu na to aby sa vyhla akémukoľvek postihnutiu, nikdy nemala byť dojčená a nakoniec sa to naučila, nemá sedieť a napriek tomu to dokáže , chodiť, nemá dokázať takmer nič z toho čo dokážu zdravé deti, jednoducho nám bolo povedané , "Nález je zlý, pravdepodobne aj prognóza bude, čakajte že vaše dieťa bude ťažko zdravotne postihnuté".

 Poviem Vám že začiatok bol veľmi ťažký, ale sme odhodlaný  spraviť maximum pre skvalitnenie jej života. Vyskúšať naozaj všetko,  čo môže pomôcť .  Najdôležitejším základom sú  rehabilitácie, vojtová metóda a doplnkové terapie: bobáth terapia, DNS, Feldenkrais, kraniosakrálna terapia, play wisely, muzikoterapia, stimulačné techniky, canisterapia, plávanie a hippoterapia.

Máme v pláne naďalej podávať liečbu na ktorú slúžila prvá zbierka, ktorá nam veľmi pomohla a zároveň je finančne veľmi náročná, podávať by sme ju chceli do veku 3.rokov, aby sme najviac ako to bude možné mohli predísť epileptickým záchvatom a aby napomáhali lepšej regenerácií buniek v tele Olivky. 

V máji/2022 sme absolvovali CT vyšetrnie, ktoré preukázalo výrazne zlepšenie nálezu na mozgu, oproti minulému roku a pripisujeme to najmä kmeňovým bunkám (peptidom) a intenzívnym cvičeniam, preto by sme v tom aj naďalej chceli pokračovať, aby sme mohli Olivke čo najviac skvalitniť život. 

Bez Vás to však nedokážeme, je to pre nás veľmi finančne náročné, preto sa na Vás všetkých obraciame s prosbou o pomoc, potrebujeme čo najviac využiť to že je Olívia ešte malá a do 3.rokov jej života musíme spraviť maximum aby sme ju čo najviac posunuli dopredu a mohli absolvovať intenzívne terapie ktoré ju vždy posunú o krôčik vpred.

Som si vedomá toho že Oli nepôjde motoricky tak rýchlo ako jej rovesníci, ale bola by som veľmi rada, keby sa nám k tomu podarilo aspoň priblížiť, urobíme všetko čo je v naších silách.

 A aj vďaka Vašej pomoci verím že to dokážeme.


Ak nás nechete podporiť cez tento portál, naše číslo účtu je SK38 0900 0000 0051 7982 9777.

ĎAKUJEME!





Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?