Menu

Operácia pre Soňu

Trvanie výzvy: 7. júna 2021 - 9. septembra 2021

Cieľ výzvy

Peniaze určené pre Soňu budú výlučne použité na operáciu hlavy v USA, nevyhnutné ubytovanie a letenky, ktoré si musí sama uhradiť.

Autor výzvy

Príbeh

Operácia pre Soňu

Volám sa Soňa a mám 24 rokov. Som v predposlednom ročníku VŠ v odbore učiteľstvo. Od 12-tich rokov trpím okcipitálnou neuralgiou. Táto diagnóza mi znemožňuje normálne prežívanie života i štúdium.

Volám sa Soňa, mám 24 rokov a som študentka 4. ročníka VŠ v odbore učiteľstvo pre primárne vzdelávanie. Mám veľmi rada prácu s deťmi, preto by som veľmi chcela pracovať ako učiteľka. Mám veľmi rada zvieratá a svoj voľný čas, keď sa dobre cítim s nimi veľmi rada trávim.

Od 12-tich rokov som začala trpieť neznesiteľnými bolesťami hlavy. Rodičia so mnou navštívili mnoho odborníkov v rámci SR, no nikto mi nevedel pomôcť. Po viacerých rokoch hľadania sa zistilo, že trpím zriedkavou okcipitálnou neuralgiou - t. j. poškodením a útlakom nervov hlavy. Vyskúšala som mnohé terapeutické postupy, liečbu liekmi, infúziami, másážami, fyzioterapiou a nakoniec i podávanie botulotoxínových injekcií do oblasti hlavy. Žiaľ, neuralgiou trpím aj naďalej.  Tento typ neuralgie mi spôsobuje časté neznesiteľné bolesti hlavy spojené s veľkou nevoľnosťou a ostatnými veľmi nepríjemnými príznakmi. Moja choroba ma takýmto spôsobom vyčleňuje s normálneho prežívania života, berie mi bežné radosti zo žiovta, komplikuje mi štúdium, ohrozuje i moje nastávajúce povolanie. Obávam sa, že ho nebudem môcť vykonávať a ani inú prácu. Každý deň sa mi zmenil len na prežívanie.

Ako jediné riešenie môjho problému mi bola navrhnutá operácia v zahraničí. Podľa lekára je to jediné trvalé riešenie, nakoľko prognóza okcipitálnej neuralgie je postupné neustále zhoršovanie sa. Táto operácia sa žiaľ v SR nevykonáva. Operácia sa vykonáva v USA a jej cena spolu s nevyhnutným ubytovaním a letenkami, ktoré si musím sama zabezpečiť stojí 20000€. Táto suma je pre mňa nedosiahnuteľná, som študentka, moji rodičia sú dôchodcovia a môj otec trpí rakovinou. Preto by som touto formou chcela poprosiť všetkých dobrých ľudí, ktorí majú možnosť o pomoc. Každé malé prispeniemi pomôže.  

Prosím o pomoc, aby som aj ja mohla pomáhať deťom a prinášať im radosť ako učiteľka a aby som aj ja mohla svoj život prežívať naplno...


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?