Menu

Rehabilitáciou opäť na nohy

Trvanie výzvy: 11. júna 2021 - 11. júna 2022

Cieľ výzvy

vyzbierať finančné prostriedky na nevyhnutnú rehabilitáciu, ktorá mi pomôže zlepšiť kvalitu života a jedného dňa ma možno postaví opäť na nohy.

Autor výzvy

Príbeh

Rehabilitáciou opäť na nohy

Ahojte, volám sa Igor.

Môj príbeh:

 Ako to už v živote chodí, nie všetko ide tak, ako sme si predstavovali. Pomaly to bude už rok, čo som sa jedného pekného dňa vybral s kamarátom okúpať. Nebyť jeho, tak Vám tieto riadky dnes nepíšem.

Posledné, čo si pamätám bol skok do vody a potom už len tma. To bolo posledný krát, čo som stál na vlastných nohách. Nasledoval prevoz vrtuľníkom do nemocnice a komplikovaná operácia krčných stavcov. Operáciu som prežil, bohužiaľ prebratie v nemocnici a slová doktora (už nebudete chodiť) mi budú znieť v hlave do konca, života...

Nasledovali týždne v nemocnici na ARe, kde som bol napojený na dýchacie prístroje a čakanie lekárov či to celé vôbec zvládnem. Zvládol som to a dnes už sedím na vozíku. Absolvoval som rehabilitáciu v NRC Kováčová, ktorá mi výrazne pomohla. Keďže mám nefunkčné nohy a čiastočne aj ruky som odkázaný na neustálu pomoc ďalšej osoby, vstávanie, líhanie, otočenie na posteli, podať jedlo, nápoje, preložiť do vozíka, osobná hygiena...Je toho veľmi veľa. Bežne veci, ktoré zdravý človek ani nerieši ja musím absolvovať s asistenciou.

Jedinou nádejou na zlepšenie stavu sú rehabilitácie. Niečo som sa naučil aj v Kováčovej a keď môžem cvičím, aj sám, no to sa nedá porovnať. Ďalšie rehabilitácie cez zdravotnú poisťovňu sú v nedohľadne. Pokiaľ chcem napredovať musím rehabilitovať, čo najviac. Keďže nemám úplne prerušenú miechu je tam šanca na výrazné zlepšenie zdravotného stavu. Už teraz cítim napríklad stlačenie chodidla, svaly na stehnách občas napnem a funkčnosť rúk sa tiež, veľmi zlepšila po aktívnej rehabilitácii.

Mojim cieľom je absolvovať liečbu kmeňovými bunkami a následne rehabilitácie, ktoré sú po aplikácii buniek nevyhnutné, aby sa zabezpečil, čo najväčší účinok.Vzhľadom na môj stav mi boli odporučené 3-4 aplikácie kmeňových buniek a po každej aplikácií aj následná rehabilitácia v trvaní 4-6 týždňov.Keďže tieto zákroky zdravotná poisťovňa neprepláca je to veľmi finančné náročné.

Celková cena liečby sa blíži k sume 20 000 eur...Pre mňa nepredstaviteľná suma.Ak, sa mi podarí vyzbierať aspoň časť z tejto sumy budem veľmi vďačný. 

Vopred z, celého srdca ďakujem všetkým, ktorý sa rozhodnú pomôcť mi v mojej ceste za kvalitnejším životom.

Aktualizácie

??13. máj 2022

Makám každý deň ??

cvičíme :)17. mar 2022

Vďaka Vám všetkým možem cvičiť oveľa viac, ďakujem

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?