Menu

Pomoc pre bojovníka Dionýzka

Trvanie výzvy: 23. marca 2021 - 23. marca 2022

Cieľ výzvy

financie ktoré boli aj budú spojené s liečbou, základné životné potreby, lieky, potraviny, oblečenie, hygiena...

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre bojovníka Dionýzka

Pomoc pre bojovníka Dionýzka

Ahoj, volám sa Dionýzko mám 9 rokov. Bol som od narodenia zdravý a veselý chlapec. Rád som chodil do školy, hrať sa na ihrisko, kopať si loptu. Zrazu zo dňa na deň bol koniec. 

Dionýzkovi sa začal zdravotný stav zhoršovať začiatkom marca 2020. V tomto období naplno prepukla na Slovensku pandémia COVID 19. Trápili ho vysoké horúčky, mal silné bolesti ucha. Postupne strácal sluch. V uchu cítil pichľavú bolesť, kvôli ktorej prebdel veľa nocí. Skončilo sa na pohotovosti, kde sme nepochodili, lebo nemali potrebné vybavenie. Odporučili nás do nemocnice v Trnave. V nemocnici si nás len prehadzovali z jedných dverí do druhých. Po mesiacoch vyšetrení na ORL ho konečne poslali na CT. Dokonca aj podľa výsledkov z CT mu lekári nevedeli stanoviť diagnózu. Po tomto vyjadrení lekárov v Trnave som nečakala a išla som s Dionýzkom do NÚDCH Bratislava - Kramáre za účelom zobrazovacích vyšetrení a chirurgickej liečby. Tam konečne stanovili Dionýzkovi diagnózy o ktorých som prvýkrát počula. 

Diagnózy:

Subakútna mastoiditída vpravo v podklade kongenitálneho cholesteatomu

Komplikovaná percepčná porucha sluchu

Lekár mi oznámil, že som s Dionýzkom prišla v hodine dvanástej. Nasledovala náročná operácia, ktorá trvala viac ako 7 hodín. Ten pocit bezmocnosti pre mňa ako matku sa nedá opísať. Keď po operácii prišiel za nami na izbu lekár, tak mi povedal, že sa môj syn druhýkrát narodil. Rozhodujúci bude čas do rána, ako to bojovník Dionýzko zvládne. Po operácii som dúfala, že jeho stav sa začne zlepšovať. Opak bol ale pravdou.

Ubehlo pár mesiacov a jeho zdravotný stav sa opäť začal zhoršovať. Stanovili mu ďaľšie diagnózy. Dionýzka čaká ďaľšia náročná operácia. 

Diagnózy:

H.907 Jednostranná zmiešaná prevodová a percepčná strata sluchu plus tympanoplastika TORP

          Steatosis hepatis

          Alopecia areata

          Selektívny nedostatok imunoglobulínu IgA

          Vertigo neperiférnej etiologie

          Prevodová porucha sluchu stredne ťažká

          Hypersténia levis

          Myopia - ktorá sa začala zhoršovať

Momentálny zdravotný stav Dionýzka je taký, že po náročnej operácii, kde museli zlepiť prasknutú mozgovú cievu mu opuchla očná cieva. Tá spôsobila zhoršenie zraku a Dionýzko musí nosiť okuliare, aby sa zmenšil opuch očnej cievy. Kortikoidy podávané po operícii spôsobili Alopeciu - vypadávanie vlasov. Stukovatela mu pečeň a musí mať diétu. Má nulovú imunitu a každý vírus je pre neho nebezpečný. O to je to horšie, že sme v období, keď tu máme COVID 19. Dionýzka musím maximálne chrániť. 

Pre mňa ako slobodnú mamičku je táto situácia veľmi finančne náročná. Dionýzko potrebuje 24 hodinovú starostlivosť. Tým pádom od marca 2020 nemôžem chodiť do práce. 

Ja, ako matka by som dala za svojho syna aj život. Verím, že sa nájdu darcovia, ktorí pomôžu bojovníkovi Dionýzkovi zvládať tento náš ťažký boj. 

Milí darcovia, mamičky, oteckovia, babičky a dedkovia vopred vám chcem poďakovať za každý príspevok, ktorí nám uľahčí zvládnuť toto náročné obdobie.

Aktualizácie

Podakovanie1. aug 2021

Milý darcovia chcem sa vám velmi pekne podakovat velmi nám pomáhate v tomto tažkom období.Patrí vám velké Ďakujem

Malý bojovník absolvoval druhú náročnú operáciu27. jún 2021

Dionýzko má za sebou druhú náročnú operáciu a momentálne sa zotavuje v domácom prostredí. Trpí silnými bolesťami uška. Čakajú ho časté návštevy nemocnice ohľadom preväzov a ďaľších vyšetrení. Vyšetrenia nám ukážu, či operácia pomohla. 

Milý darcovia, chcem sa všetkým srdečne poďakovať za vašu pomoc 

Podakovanie4. máj 2021

Milí darcovaia velmi pekne vám dakujeme  za každý jeden príspevok.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?