Menu

Nadácia Bátor Tábor Slovakia

Nadácia Bátor Tábor Slovakia

Náš príbeh

V milujúcej rodine je dieťa jedným z najcennejších pokladov. Ak je dieťaťu diagnostikovaná vážna choroba, celý doterajší život rodiny sa zrúti. Z každodenného života zmiznú všetky bežné radosti. Úzkosť, strach a bolesť sa stanú stredobodom života. V takejto životnej situácii sa zastaví telesný a duševný vývoj dieťaťa, stratí kontakt s rovesníkmi, kamaráti mu len ťažko rozumejú. Prijať a prekonať chorobu je oveľa ľahšie, ak je dieťa vo veselom, milujúcom prostredí, ktoré dokáže pochopiť, vypočuť a rozptýliť úzkosť spojenú s chorobou. A práve o tom je Bátor Tábor (Tábor Odvahy).

Bátor Tábor, ktorý bol založený  v roku 2001, ponúka terapeutické rekreačné programy pre deti a rodiny detí trpiacich rakovinou. V lete pre nich organizujeme bezplatné detské tábory.  

800 detí ročne má možnosť vyskúšať si také programy, na ktorých by sa pre ich chorobu inde nemohli zúčastniť. Či už je to veslovanie, jazdenie na koni, lukostreľba, ručné práce, tanec, hudba, šport, divadlo či vysoká povrazová dráha, cieľom každého programu je poskytnúť deťom pocit úspechu. Toto všetko má pozitívny vplyv na ich sebavedomie a tým aj na ich uzdravovanie. Vďaka spolupráci s nemocnicami sme mohli počas uplynulých 14 rokov u nás privítať 4400 detí.

Za čaro Bátor Tábora môžeme ďakovať predovšetkým neuveriteľnej energii našich dobrovoľníkov, ktorých v tábore nazývame cimborovia (kamaráti, kamoši). Od roku 2001 viac ako 3200 cimborov pomohlo priniesť deťom úžasné zážitky počas desiatich dní strávených v tábore. Medzi nimi sú aj tí zdravotníci, ktorí garantujú bezpečnosť detí v tábore.

Miesto tábora je v Maďarsku, na okraji mesta Hatvan, ktoré sa nachádza 60 kilometrov severne od Budapešti. Celý komplex, všetky jeho budovy a dejiská programov sú vybudované v súlade s potrebami chronicky chorých detí. V detských domčekoch vieme ubytovať 70 detí. V jedálni vieme pohostiť naraz 160 osôb. Zdravotnú starostlivosť poskytuje príjemná, dobre vybavená lekárska budova. Našou pýchou je aj povrazová dráha, jazero, kde sa dá člnkovať.  

Bátor Tábor je členom asociácie Serious Fun Children's Network, ktorú pred 20 rokmi založil oscarový herec Paul Newman. Medzinárodná táborová asociácia má vo svete 16 členov, organizácií, ktoré ponúkajú na základe metód zážitkovej terapie tábory pre chronicky choré deti.


Stručný popis organizácie

Organizovanie programov pre onkologicky choré deti - medzinárodných táborov, školského programu, online kreatívnych workshopov a nemocničného GO! programu pre deti s onkologickým ochorením. Sme centrum zážitkovej terapie pre strednú a východnú Európu už vyše 20 rokov.

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete ukončiť odosielane tohto daru?

Úprava platby

Dátum

Podporovaná výzva

Variabilný symbol

Suma