Menu

Terapie Viktorkovi pomáhajú robiť veľké pokroky, pomôžme mu ich absolvovať

Trvanie výzvy: 26. apríla 2024 - 26. apríla 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Radi by sme vyzbieranú sumu využili na intenzívne rehabilitácie a podporné terapie pre Viktorka, ako je baby plávanie, kraniosakrálna terapia, hipoterapia, canisterapia. Ďakujeme ❤️

Autor výzvy

Príbeh

Terapie Viktorkovi pomáhajú robiť veľké pokroky, pomôžme mu ich absolvovať

Viktorko bude mať v lete 2 roky. Už rok vytrvalo cvičí a vyhráva nad prekážkami s diagnózou DMO - hemiparéza. Pomôžte mu, spolu s nami, v dosahovaní pokrokov vďaka rehabilitáciám a podporným terapiám, ktoré mu veľmi pomáhajú a posúvajú vpred. Ďakujeme.

Viktorko sa narodil v 37 týždni tehotenstva plánovanou sekciou. Po pôrode Viťka, ako ho nazvali na Jiske, museli predýchavať. Po prvotných ťazkostiach vyzeralo byť všetko vporiadku.  Prvé mesiace Viktorkovho života sa zdali byť bez problémov. Všimli sme si však, že pravá rúčka zostáva stiahnutá do päste a nechce ju moc používať. Začali sme teda cvičiť, no poslali nás na neurológiu. Spočiatku nás strašili "vytrhnutým nervom". Avšak sa žial potvrdila hypoxia. A teda nedostatok kyslíka pri pôrode. Tento obrat udalostí spustil sériu vyšetrení, získavanie informácií o ochorení a hlavne intenzívne rehabilitačné cvičenie. V tom čase sa už potvrdila diagnóza DMO, hemiparéza.  Viktorko začal s rehabilitáciou podľa Vojtovej metódy a postupne sme pridávali baby plávanie, kraniosakrálnu terapiu a hipoterapiu. A aj napriek prvotným prognózam ukázal, aký je bojovník a ako pomalinky víťazí nad chorobou 💪🙏🍀❤️

Od mája minulého roka, keď mal Viktorko desať a pol mesiaca, sme začali dochádzať na rehabilitačné cvičenia do skvelého Centra Liberta. Vtom období sa dokázal  otočiť len na bok a na bruško, len skrz ľavú stranu.  Na začiatku absolvoval individuálne cvičenia 2 až 3-krát týždenne, ktoré sa  neskôr zmenili na pravidelné intenzívne týždenné rehabilitačné pobyty. 

V Centre Liberta nám Viktorko začal dosahovať všetky svoje doterajšie dôležité míľniky: naučil sa pivotovať do oboch strán, plaziť, dávať sa na štyri, postaviť sa, chodiť popri nábytku, urobil nám na Vianoce prvé samostatné kroky a začal si hlavne všímať a používať svoju pravú rúčku.  Podarilo sa nám dostať aj do Tetisu v Dunajskej Lužnej, kde nám taktiež veľmi pomohli. Cez grant sa nám podarilo ísť s Viktorkom do Piešťan do Axisu na intenzívnu rehabíitaciu, a sme za to veľmi vďační. Radi by sme Viktorkovi v jeho napredovaní pomohli a podporili čo najviac. Ďakujeme za pomoc a vážime si veľmi, že ste sa rozhodli podporiť Viktorka v jeho pokrokoch. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?