Menu

Prosím, pomôžte Tomíčkovi zapojiť sa do aktívneho života

Trvanie výzvy: 3. marca 2022 - 30. novembra 2022

Cieľ výzvy

Milí darcovia, s veľkou pokorou by som Vás veľmi chcela poprosiť o pomoc s vyzbieraním sumy na kúpu špeciálneho bicykla. Ten umožní zapojiť môjho syna Tommyho do aktívneho života.

Autor výzvy

Príbeh

Prosím, pomôžte Tomíčkovi zapojiť sa do aktívneho života

Keď sa Vám narodí dieťa s hendikepom, celý život sa otočí naruby. Vždy máte ale dve možnosti. Buď sa budete ľutovať a všetko vzdáte, alebo sa naučíte veci prijímať trochu inak a budete sa radovať z každého okamihu a maličkostí.

Môj milovaný synček Tommy sa narodil so vzácnym mozgovým ochorením zvaným lisencefália. Poruchy funkcie mozgu s touto diagnózou sú natoľko závažné, že je Tommy plne odkázaný na moju starostlivosť.

Napriek závažnému ochoreniu a zlým prognózam lekárov robí môj chlapček obrovské pokroky. Tommyho život je prevážně o terapiách, rehabilitáciách, stimulácií a návštevách rôzných zariadení. Súhrn toho všetkého mu pomáhá zmierniť následky tažkého postihnutia a naučiť ho aspoň čiastočnej  samostatnosti.

I keď nám osud nadelil veľkú ranu, snažím se všetok voľný čas venovať Tommymu, aby zažil to, čo ostatné deti. Od mala navštevujeme detské herny, jazdíme na výlety, chodíme do prírody, navštevujeme rôzne miesta a priateľov, chodíme plávať ale aj do cukrárne :) A Tommy je šťastný. Tak velmi šťastný, keď vymeníme drinu v telocvični za prechádzku lesom alebo výlet do zoo.

Jednou z našich radostí je aj športovanie. Akokoľvek sa snažím, aby Tomík bol čo najviac samostatný, pri niektorých činnostiach ho jeho diagnóza veľmi obmedzuje. Tou je aj jazda na bicykli. Sú však pomôcky, ktoré mu umožňujú robiť to, čo ostatní, bez toho aby sa toho človek musel vzdať.

Preto by som veľmi rada pre nás s Tommym zabezpečila špeciálny bicykel s vozíkom. Tento elektrobicykel dokáže prepravovať užívateľa vozíka, ktorý je na neho odkázaný. Sedadlo pre spolujazdca je pripevnené k prednej časti bicykla, je vybavené bočnými opierkami a fixačnými pásmy, ktoré zaisťujú bezpečnosť. Zo zadu má cyklista prehľad o vozovke a výhľad na spolujazdca a môže tak dohliadať na bezpečnosť.

Tommy je veľmi priateľský, kontaktný a veselý chlapec, ktorý sa cez neľahký osud teší zo života. Kvôli jeho ochoreniu sme sa museli vzdať veľa aktivít, ktoré nás tešili. Jazda na bicykli, tak bežná pre mnohých z vás, sa pre nás môže stať spoločnou aktivitou, ktorá Tommymu vykúzli úsmev na tvári.

PROSÍM Vás, milí darcovia, pomôžte Tomíčkovi zapojiť sa do aktívneho života a dať mu možnosť poznať krásy okolia aj inak ako len z invalidného vozíku. S veľkou vďačnosťou ďakujem za akúkoľvek podporu, mama Andrea.

Aktualizácie

Obrovské ďakujeme21. sep 2022

Milí darcovia, neskutočne vám všetkým ďakujeme za vašu štedrosť a príspevky. Sme už len kúsoček od konečnej sumy a rada by som sa vám všetkým poďakovala za vašu laskavosť a pomoc. Velmi si to vážime. Srdečne ďakujeme aj za krásn a milé komentáre, ktoré predčítam aj Tomíkovi. Dávajú nám nádej. Vy všetci spoločne ste naša nádej a já vám za ňu ĎAKUJEM z celého srdca

Srdečné poďakovanie6. apr 2022

Z celého srdca ďakujeme za všetky dary a príspevky. Veľmi ste ma dojali. V tejto dobe, keď je všetka pozornosť  sústredená na pomoc ukrajinským ľudom postihnutých válečným stavom, má vaša pomoc pre nás o to vačšiu hodnotu a nesmierne si jej vážime. Zo srdca ďakujeme

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?